Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ОПТУЖУЈЕ: Власт уместо да штити народ, она штити интересе банака

0

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић говорио је на седници Скупштине о низу закона које је предложила владајућа већина.

Што се тиче Предлога измена и допуна Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, Обрадовић сматра да је то још једна козметичка измена која нема никакву суштину.

„Не можете решити проблем насиља, ако не укинете националну фреквенцију телевизији „Пинк“, ако не спречите насиље на медијима, ако не зауставите промоцију погрешних моралних и културних образаца. Ако у ријалитијима дајете погрешан образац понашања, облике физичког и вербалног насиља, како очекујете да на стадионима имате нешто друго?“ – упитао је Обрадовић.

Говорећи о овом закону, Обрадовић је констатовао да иза навијачког насиља не стоје прави навијачи, већ служба државне безбедности, криминални кругови и политичари на власти, који користе криминалце међу навијачима за обављање прљавих политичких послова, а за узврат их ослобађају од кривичног гоњења због трговине дрогом, убистава и насилничког понашања.

Поводом Закона о лобирању, Обрадовић је питао Владу Србије колико је коштало лобистичко ангажовање бившег градоначелника Њујорка Ђулијанија, румунске и британске агенције из 2012. И 2014, саветника Тонија Блера и Била Клинтона и да ли су они плаћени из државног буџета, а радили за партијске интересе СНС.

Што се тиче Закона о бесплатној правној помоћи, Обрадовић је питао да ли се под рањивим групама подразумевају млади мушкарци од 18 до 27 година са најсавременијим мобилним телефонима и банкарским картицима за неограничено скидање кеша, који се представљају као мигранти? Да ли ће Влада по директиви из Брисела населити у Србији више стотина хиљада миграната за које нема места у ЕУ? Да ли је Виктор Орбан луд што подиже зидове против миграната на мађарским границама.

Обрадовић се осврнуо и на Закон који се тиче заштите личних података и истакао да се Црква буни против овог закона који задире у самосталност и унутрашњу организацију Цркве. Његова Светост патријарх Иринеј је затражио да се закон не односи на цркве и друге верске заједнице, јер је неприхватљиво да се држава меша у црквене књиге и базе података о крштенима и венчанима.

Такође, народни посланик Обрадовић је говорио о тренутно најважнијој теми, а то  су измене и промене Закона о парничном поступку.

„Ви имате на пример проблематичан кредит, овим законом држава омогућава да дугови буду продати трећем лицу, најчешће најчешће страним компанијама, и Ви онда постајете фактички дужнички роб неке стране компаније. Влада уместо да штити грађане, штити интере банака“ – упозорио је Обрадовић.

Обрадовић је упитао министарку правде када ће се решити проблем 20 хиљада породица које имају кредите у швајцарским францима и нагласио да Влада овим законом ради за банкарске монополе, интересе и лопове у Србији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!