Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Одлука да Војска Србије ода пошту Дражи Михајловићу је исправна

0

Лидер Двери је истакао да ће пружити подршку свима који су учествовали у доношењу ове одлуке у случају најављене истраге од стране Министарства одбране, јер је ова одлука добар корак ка националном помирењу.

Српски покрет Двери осуђује идеју о покретању истраге од стране Министарства одбране по питању тога ко је одобрио одлазак делегације Војске Србије на Равну Гору и одавање војних почасти ђенералу Драгољубу Дражи Михајловићу. Ово не само да није спорно, већ представља позитиван искорак у односу Војске Србије према антифашистичким традицијама српског народа. Наиме, ђенерал Михајловић је један од првих устаника у окупираној Европи под нацизмом и просто је невероватно да му до сада Српска Војска није одавала дужну почаст.

Овим поводом огласио се и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић: „Користим се приликом да честитам свима у Војсци Србије који су учествовали у доношењу и спровођењу ове одлуке и да им унапред пружим максималну подршку у случају некаквог прогона од стране Министарства одбране.“

Он је истакао да не може да разуме који разлог може бити да се доводи у питање ова одлука војног врха, сем превазиђених ставова из историографије која је владала  у Србији више од пола века и коју је време прегазило.

„Ђенерала Михајловића славио је читав слободољубиви свет као узора борбе против окупатора, а у Србији се још увек не зна његово гробно место и доводе се у питање војне почасти које следују једном таквом врхунском српском војном стратегу и заповеднику који је пострадао од револуционарне власти по завршетку Другог светског ратаˮ- закључио је Бошко Обрадовић.