Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Никаквог упада није било, режимски медији изврнули стварност

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да никаквог упада у Скупштину града Београда није било нити је то ико желео и упитао да ли је забрањено да одборници дођу на писарницу и поднесу одређене захтеве власти.

„Само то је била идеја одборника у Скупштини Београда из редова опозиције, који ваљда имају право да уђу и предају захтеве на писарници“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

Он је навео да су сви „режимски“ медији изнели „голу ноторну лаж“ и „изврнули читаву стварност“ која је супротна ономе што је приказано.

Обрадовић је истакао да он уопште није ушао нити је имао намеру да уђе у Стари двор, да је био кратко на степеницама испред улаза и да се после повукао на плато.

Он је због тога што су испред Старог двора послате жене рекао, да ако је већ неко желео да се суочи са одборницима опозиције то требало да учине градоначелник Београда Зоран Радојичић или заменик градоначелника Горан Весић.

„Весић је уместо тога стајао иза жена запослених у скупштини, које је практично натерао да изађу испред врата и сукобе се са градским одборницима који су дошли да предају захтеве на писарници Скупштини града“, казао је Обрадовић.

Критика начина извештавања медија

Он је, критикујући начин на који су о догађају извештавали медији, Гордану Узелац са ТВ Пинк и Јовану Јованчић са телевизије Прва назвао „личним новинаркама“ председника Србије Александра Вучића које су, како је навео, после дешавања испред Скупштине града једине биле позване на конференцију председника.

„Ту нешто мало смрди дакле није баш нормално. Очито да су оне део пропагандног медијског штаба Александра Вучића и Српске напредне странке, а не новинарке. ‘Ајде да рашчистимо шта је објективно новинарство, а шта пропаганда, а шта су ботови“, рекао је Обрадовић.

Он је навео и да су медији по закону обавезни да имају две стране, али да опозиција не може да изнесе своју страну и став и да се цртају мете на челу лидера опозиције.

Обрадовић је казао да „нормалног друштва“ неће бити све док се медији не ослободе и све док не престане 24-часована пропаганда у режимским медијима.

Тужбе због лажи да су Двери фашисти

Председник Двери је рекао и да је поднео тужбу против Александра Вучића у којој тражи и материјалну и медијску надокнаду за, како истиче, монструозне лажи о њему и Дверима да су фашисти.

„Господине Вучићу имаћете прилику на суду да докажете да су Двери фашисти. Ту прилику имаће и други, Горан Весић је већ тужен, а биће тужен и Предраг Сарапа. Нећемо дозволити да нас називају фашистима. Ми смо антифашисти. Фашизам се налази искључиво у деловању СНС са култуом недорљивог водје, батинашким фалангама и концетрацијом крупног капитала у рукама најближих родјака браће кумова Вучића и министра полиције Небојше Стефановића. То је фашизам“, рекао је Обрадовић.

Он је казао и да је кључна одлика фашизма да се свако неслагање са владајућим мишљењем сматра издајом, и да владајући режим не подноси другачије мишљење.

Обрадовић је прочитао и одговор Министарства за државну управу и локалну управу из 2018. године на посланичко питање упућено због навода о Дверима да су фашисти, у коме се наводи да приликом регистровања странке није оцењено да су политчка начела Двери, циљеви и вредности у супротности са законом о политицким странкама.

Тим законом, како је подсетио је, прописано је да деловање политчке странке не може бити усмерено на насилно рушење уставног поретка и нарушаване територијалне целокупности Србије.

Председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић најавио је да ће тражити од повереника за информације од јавног значаја да се тачно утврди документација и образложење на основу кога су Пинк и Хепи добиле националне фреквенције и да ли и даље спроводе оно на шта су се обавезале приликом добијања фреквенције.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!