Прочитај ми чланак

Обрадовић и Костић: Вучић мини-Шенгеном уједињује Србију са Албанијом (ВИДЕО)

0

Поводом потписивања међудржавног споразума између Србије и Албаније, потпредседник Двери Иван Костић рекао је данас, у уторак 10. новембра, испред Владе Србије, да "мини Шенген" представља највиши облик сарадње међу државама, а то захтева потврду у јавној расправи и на референдуму.

Костић у саопштењу тврди да премијерка Ана Брнабић нема право да без исказане воље грађана потпише овако важан документ, који ће, каже, бити поништен чим дође до промене власти у Србији.

Костић је, на прес конференцији испред Владе Србије рекао и да идеја „мини Шенгена“ иде у прилог уједињењу албанског народа на простору Балкана, те да је проблематична за Србију у економском и у безбедносном смислу, поготово што се планира да у „мини Шенген“ уђе и лажна држава Косово.

Слободно кретање грађана са личном картом са Албанијом је претња за националну безбедност, јер су Албанија и Косово легло исламских терориста који са Балкана одлазе у европске земље, рекао је.

Костић је истакао да Србија треба да тежи економском уједињењу са Црном Гором и Републиком Српском.

Том приликом се обратио јавности председник Српсог покрета Двери, Бошко Обрадовић, који се запитао:

– Зашто се нашим властима толико жури са албанским мини-шенгеном?

Јучерашње потписивање још једног корака у формирању једне врсте интеграција између Србије и Албаније у сред огромне здравствене кризе отвара бројна контроверзна питања:

Зашто се актуелној власти у Србији толико жури да склопи савез са Албанијом?

Када су интеграције са Албанијом и С. Македонијом постале приоритет спољне политике наше државе, посебно у времену нове заразне болести у току које се укидају здравствене контроле између три државе?

Да ли Србија на овај начин помаже у формирању Велике Албаније и шта би у свему томе био српски национални и државни интерес?

Када су и на ком референдуму грађани Србије питани да се изјасне да ли су за интеграције са Албанијом и потписивање међудржавног споразума о слободном кретању грађана са личним картама?

Колико ће овај међудржавни споразум олакшати кретање албанским терористима припадницима Исламске државе, као и трговцима дрогом, људима и оружјем?

Да ли овај међудржавни споразум отвара простор да албански криминалци новцем од прљавих и противзаконитих послова купују некретнине у Србији?

Зашто потписивању тројне сарадње нису присуствовали албански и македонски председник већ само српски?

Да ли ће овако Ана Брнабић потписати и признање лажне државе Косово које ће договорити Александар Вучић, као што је договорио и све око овог албанског мини-шенгена а она потписала?

Како тзв. Косово може постати део овог мини-шенгена када се тиме признаје независност ове лажне државе?

Зашто за Србију нису биле прече интеграције са Црном Горим и Републиком Српском кроз српски мини-шенген, а онда у другом кораку и са БИХ и Северном Македонијом, као што је то предлагао Српски покрет Двери?