Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ (ДВЕРИ): Желимо да чујемо Давенпорта у вези изласка из ЕУ

0

Покрет Двери веома је расположен да чује шефа Делегације ЕУ у Србији Мајкла Давенпорта на седници скупштинског Одбора за европске интеграције.

bosko-davenport

Како је наведено, Двери не желе да чују Давенпорта о придруживању Србије ЕУ већ о томе како се излази из ЕУ.

Лидер тог покрета Бошко Обрадовић рекао је новинарима да једва чека седницу одбора која прекинута прошле недеље, јер Давенпорту није било омогућено да представи годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије за 2016.

„Присуствоваћемо са задовољством“, поручио је Обрадовић новинарима у скупштини и додао да су Двери увек спремне за предавање о томе како се излази из ЕУ.

Обрадовић каже да на прошлој седници није било инцидената већ само „покушаја да ствари ставимо на своје место“, наводећи да извештај ЕК не може бити достављен парламенту на страном језику већ на српском, а гости позвани на седницу не могу седети за председавајућим столом.

„Нема смисла да нам о даљем процесу придруживања Европској унији говори дипломатски представник Велике Британије која је гласала за излазак из ЕУ“, рекао је Обрадовић, наводећи да је морално, политички и идеолошки бесмислено да нас Давенпорт убеђује да уђемо у ЕУ, те да би требало да говори о Брегзиту.

Према његовим речима, данас су у Европи тема европске дезинтеграције, а не придруживање унији и Давенпорт је компетентан да о томе говори.