Прочитај ми чланак

„Обезбеђење неће да пусти рударе из Колубаре у Скупштину: Дошли да питају…

0

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић обавестио је јавност на седници Скупштине да је 12 радника Колубаре дошло у Скупштину, али да обезбеђење неће да их пусти унутра. Они су дошли, како је рекао, да питају Миленка Јованова, шефа посланичке групе СНС да су попут тифусара. Председник Скупштине Владимир Орлић рекао је да није могуће да радници Колубаре уђу у парламент, јер се данас очекује долазак представника Владе Србије.

Миливојевић је рекао да су радници Колубаре дошли да виде ко их вређа, а уједно је питао и Орлића да му одговори на питање због чега њихова посета није дозвољена, с обзиром на то да их је пријавио као госте.

ФОТО: Н.С.

„Можемо ли да уведемо раднике Колубаре. Они су вређани у Скупштини да су тифусари, дошли су да виде ко их вређа, а обезбеђење их не пушта иако су уредно пријављени уз образложење да могу да угрозе безбедност представника Владе Србије. Апелујем на вас господине Орлићу да пустите грађане Србије да уђу у Скупштину, они ће отићи пре него што дође Влада“, рекао је Миливојевић уз поруку да су они стигли како би питали „Јованова за здравље“. Миливојевић је позвао Јованова да сиђе и поздрави раднике – ако сме.

У одговору Миливојевићу, Владимир Орлић је рекао да екстерне посете нису дозвољене кад се очекује долазак представника Владе Србије.

„Не може данас да буде, јер знате да долази Влада. Нема никаквих посета данас. Ако сте планирали неку посету нека дођу сутра“, рекао је Орлић.

Шта је Јованов рекао

Говорећи о протесту радника Колубаре у Лазаревцу, Миленко Јованов је рекао:

„Није вас било 1.000, било вас је 500 и сви сте са стране. И сада желим да питам вас, да ли сте гледали онај филм „Неретва“? тамо постоји неколико језивих сцена у којима се с времена на време појављује једна група тифусаракоје води неки Бошко Тифусар. И они тако упадну у сцену, бауљају, вичу нешто, певају… Па онда оду на друго место, треће… И онда сад то имамо у Србији. Ево их ти тифусари, не води их Бошко него Шолак, па су данас у Бабушници, сутра у Жагубици, прекосутра у Лазаревцу“, рекао је Јованов.