Прочитај ми чланак

О ПОДЕЛАМА У ДВЕРИМА: Подршка Обрадовићу (ни)је на климавим ногама

0

„Нема раскола у Дверима. Тачно је да писање о наводном расколу и политичким порукама Срђана Нога иде на руку Вучићу, али не бих ишла тако далеко да тврдим да се то чини намерно.

Верујем у јединство наших чланова, а с обзиром на време које је Ного провео у Дверима, логично је да он има подршку дела чланства као личност. Међутим, да ли то значи истовремено и подршку непоштовању заједнички утврђених правила и политике, показаће време“, каже Марија Јањушевић.

Посланица и висока функционерка Двери тако коментарише тврдње појединих Данасових саговорника да је подршка чланова Двери, Бошку Обрадовићу на климавим ногама, да су чак четири од шест посланика ове странке били против уласка у Савез за Србију и да је она једина верна лидеру Двери.

На питање колико штете може да нанесе разлаз између Нога и Двери, она одговара да бивши посланик Двери искрено верује у политику насилне одмазде коју предлаже и да је то јесте проблем. „То није и никада неће бити политика породичног покрета Двери „, истиче Јањушевић.

Од дана када се појавила информација да је дисциплинска комисија Двери искључила Нога због кршења одлука и нарушавања угледа ове странке, провладини медији се утркују у тумачењу позадине ове одлуке. Према једнима, лидер Савеза за Србију Драган Ђилас је наредио Обрадовићу да искључи Нога из странке, по другима Ђилас преко Нога руши Обрадовића, али има и тврдњи да је Ного „Вучићев тројанац“ у рушењу СЗС.

„Волео бих да неко јавно изјави да сам Вучићев „тројанац“, да видимо ко то тврди. Осим од одређених ботова на друштвеним мрежама нисам чуо ко заправо стоји иза те изјаве. Само нека се погледа мој претходни и садашњи рад и изјаве и јасно је да исто радим и говорим годинама у континуитету. Од глупости се човек најбоље брани својим делима“, каже Ного за Данас. Додаје да је он још члан и посланичког клуба и Двери и да њега није вођен дисциплински поступак, само је донета одлуку о искључењу. „Искористићу право жалбе на одлуку дисциплинске комисије, а рок је 8 дана“ , каже Ного.

Он верује да ће његова жалба бити одбијена и да ће бојкот парламента наставити као самостални посланик.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!