Прочитај ми чланак

Ново понижење из Београда: Намештаљка за Србе са севера Косова

0

ubistvo-vojnika-euleksa

(Двери српске)

Поводом јучерашње ванредне конференције за новинаре, одржане у име целе Владе и председника Републике Томислава Николића, питам првог потпредседника Александра Вучића, да ли је заборавио претпоставку невиности, основни постулат правде? Будући да нас непрестано подсећа како је Правни факултет завршио са веома високим просеком, верујемо да је некада знао да закључку мора да претходи истрага, која свакако није окончана, нити је спроводе снаге српских институција, те је потпуно увредљиво и за грађане Србије понижавајуће да највиши звничници из Београда поручују да ће одговор државе бити жесток. Које државе?

Оне која се одрекла Косова и Метохије? Кога би актуелна влада Србије да кажњава? Грађани самопроглашеног Косова нису доступни органима истраге, а камоли правде, републике Србије, а од укидања скупштина општина на северу своје јужне покрајине, одриче се и грађана који се Србије нису одрекли. Па коме онда прети Александар Вучић? Како он то зна ко је одговоран ако није уз све суперменовске квалитете постао још и видовит? Зашто прејудицира ихсод истраге наговештавајући да би србија тамо могла предузети било какве мере у складу са „жестоким одговором“, или ће пре бити да овом инсинуацијом сигнализира добронамерним западним силама да се Србија унапред одриче фер истраге на делу своје територије, с којим преговара у Бриселу, и аминује да се неки Србин прогласи виновником и овог непочинства.

Премијер Ивица Дачић је том приликом изјавио новинарима да напад представља „екстремистички, а не патриотски акт“. А ми питамо: како он то зна? Осим ако и он неким наднаравним моћима није дошао до сазнања да је баш неки Србин за то крив, или можда, што делује вероватније, добро зна да је наручено да за то буде окривљен неки Србин, па су послушници из Београда пожурили да увере налогодавце да они већ све предузимају да народ убеде шта треба да мисли. За такозване косоваре ово је веома патриотски акт јер ће тако бити новог материјала да Срби испадну негативци. И још мало премијерове ингениозности: „То није пуцање у Еулекс, већ у будућност српског народа на КиМ, у будућност Србије и њених грађана.” Сувише је храбра и потпуно бахата претпоставка да будућност Србије треба да зависи од његовог и вучићевог деловања, већ од народа који им је дао поверење, али не за овакву издају, јер се њиховим мерама будућност Србије са Косова повлачи. “Они који су то урадили непријатељи су Србије“ он је тек сада схватио да на Косову има непријатеља Србије?” Како кад им је управо он у Бриселу то омогућио?

Према Дачићевим речима, овакво „екстремистичко лудило“ којег има на свим странама може опасно да угрози мир, стабилност и безбедност на Косову, стога подсећам премијера на обавезу лекарског прегледа при заснивању радног односа у државним органима јер ово човек здраве памети не би могао да изјави, а смејаће му се и страни налогодавци јер и они знају да на КиМ одавно нема стабилности и безбедности за неалбански живаљ, што је прекјуче крунисано новом ослобађајућом пресудом за крвника љимаја.

Стога подсећам да су бриселски преговори „весела авантура у земљи недођији код круеле де вил“ само за тачија, вучића и дачића, али да ниједан народ који заиста живи на Косову И Метохији (а не да се само тамо води по којекаквим списковима) у томе ништа добро не види, нити жели да се у њиховим животима спроводи оно што они тамо потписују, а после дају опречне изјаве за медије.

Нарочито скрећем пажњу медијима који злоупотребљавају националну фреквенцију необјективним извештавањем и залуђивањем народа, јер би свака информација о овакавом инциденту морала да садржи и изјаве Срба са КиМ, пре него реаговање кетрин ештон.

N.B. аутор текста није неписмен, већ свестан да неки, у складу са правописом српског језика, не задовољавају критеријуме за почетно велико слово имена.