Прочитај ми чланак

НОВО ЛУДИЛО У СКУПШТИНИ Маја Гојковић се са послаником отимала око слике!

0

Седница Скупштине Србије почела је јуче веома бурно пошто је Миладин Шеварлић из посланичке групе Двери унео велику слику "Плава гробница" па га је због тога из сале отерала председница парламента Маја Гојковић.

Гојковић је упозорила Шеварлића да не може да уноси слику у скупштинску салу иако нигде у Пословнику Скупштине Србије не пише да је то забрањено.

Пошто обезбеђење то није учинило, Гојковић је сишла са места председавајућег и лично испратила Шеварлића из сале, а на моменте се са њим отимала око слике. Пре тога она је покушавала да Шеварлића наговори да изнесе сам слику и однесе је у скупштински хол и изложи.

– Склоните ту слику, молим обезбеђење да ради свој посао. Не знам како сте ушли са тако великом сликом у салу. Знам да је то ’Плава гробница’ немојте од парламента да правимо галерију. Не могу више стварно. Људи, ја више не знам шта да радим – рекла је Гојковић.

Она је Шеварлићу потом казала да је слика лепа и да треба да је да да се изложи у скупштинском холу, истичући да од сале не може да се прави галерија, ни да се изводе перформанси.

Гојковић се наљутила и на обезбеђење односно припаднике Министарства унутрашњих послова које је дошло до Шеварлића, али му није узимало слику.

– Хоћете да сиђем ја да узмем из руке, па није то никаква проблем, ето мораћу ја – рекла је Гојковић и потом отишла до Шеварлића и обезбеђања и испратила посланика из сале, на моменат они су се отимали око слике.

Поводом Шеварлићевих навода да у Пословнику о раду парламента не пише нигде да слика не може да се унесе у салу, она је рекла да у Пословнику не пише ни да не могу да уносе пиштољ или нож ни камен, али да би посланици свакако морали да знају шта може, а шта не.

Шеварлић је доношењем слике желео да изрази незадовољство тиме што, како је рекао, није у Србији достојанствено обележена стогодишњица од завршетка Првог светског рата у коме је Србија поднела велике жртве, на шта му је Гојковић рекла да јој не држи лекције о патриотизму ни како треба да се обележи та годишњица.

Она му је потом рекла да је поред скупштине Историјски музеј Србије у коме је постављена фантастична изложба о Првом светском рату, али да он тамо сигурно није крочио.

Гојковић је скупштинској служби када је Шеварлић изведен из сале рекла да су они ту да би у сали био ред и да би парламент могао да ради и замолила их да раде свој посао или да напусте Скупштину.

– Нема смисла да председница парламента прави ред у сали и износи предмете. Ја сам шокирана који пут посланици могу да унесу некакав предмет коме овде није место и то су све пропусти ваше службе – рекла је Гојковић.

Потом је подсетила да се у салу уносило и камење и друго, а сада и тако велика слика.

– Шта је следеће што ћете да дозволите. Ја кажем одузмите, и њих двојица стоје поред посланика и председница парламента мора да се бламира овде – рекла је Гојковић и истакла да то што се данас десило грешка службе обезеђења.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!