Прочитај ми чланак

Нови протест „Србија против насиља“ у суботу, објављена и РУТА

0

Организатори протеста "Србија против насиља“ објавили су план за скуп који ће бити одржан у суботу у Беоргаду, а који ће почети у 19 часова испред Народне скупштине.

Народни посланик Радомир Лазовић је рекао да ће траса 11. протеста „Србија против насиља“ бити од трга испред Скупштине Србије до Палате правде, а затим ће на Мостарској петљи бити организована блокада ауто-пута.

– Рута ће се кретати улицама Кнеза Милоша, Немањином код Владе ка споменику корупције, и затим Савском улицом до Палате правде. Код Палате правде ће бити обраћање истакнутих правника. Након обраћања ћемо се упутити ка Мостарској петљи где ћемо наставити са блокадом ауто пута кроз Београд – рекао је Лазовић.

Он је навео да смо могли да видимо узнемирујућа сазнања да је шеф БИА Александар Вулин умешан у трговину наркотицима и оружјем, а да је претходни шеф БИА требало да буде ухапшен у случају „Јовањица“.

– Ово је нешто што надилази све досадашње ствари које смо могли да кажемо о дубини повезаности СНС и државног врха са криминалом и захтева реакцију. Овај криминал превазилази границе Србије. Владе, међународне агенције морају да упозоравају са коликим криминалцима ми имамо посла – истакао је Лазовић.

Срђан Миливојевић, посланик Демократске странке, захвалио се грађанима Београда који су ууторак организовали дочек инспектору Душану Митић, који је сведочио у случају Јовањица.

– Јучерашњи дан је показао колико су захтеви грађана за смену Гашића и Вулина оправдани. Добили смо несумњиву потребу да су утемељени у чињеницама. Ми у суботу одлазимо испред Палате правде да бисмо упутили позив успаваном тужилаштву Србије и специјалном тужилаштву за организовани криминал да хитно утврде све чињенице. Немогуће је да једна озбиљна држава стави под санкције Вулина, а да нема чврсте доказе за то. Немогуће је да се пренебрегне оно што је читава Србија чула јуче у сведочењу Душана Митића – рекао је Миливојевић.

У фокусу протеста је правосуђе и полиција.

Како су организатори навели, протести ће бити одржани у више од 30 градова широм Србије.