Прочитај ми чланак

Пољопривредници поново најавили ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ

0

Представници седам удружења пољопривредника саопштили су да ће покренути "општи" протест на територији целе земље незадовољни испуњењем захтева и комуникацијом са министром пољопривреде Србије Александром Мартиновићем.

Председник удружења Стиг Недељко Савић каже за Време да претходни договори са Владом нису испуњени и да следи састанак са министром пољопривреде Александром Мартиновићем

Наиме, 5. јуна ове године пољопривредници су имали састанак са Мартиновићем, представницима Министарства финансија и Управе за аграрна плаћања. Договор је био да ће сазвати нови састанак како би пољопривредници били иниформисани о реализацији договорених захтева из 2023. године.

– Првобитно нисмо добили одговор на мејл који је послат на захтев за наредни састанак, па нас је после ове најаве звао на састанак. Од исхода тог састанка зависи да ли ће бити протеста – каже Савић.

Каже да од претходних договора није исплаћена субвенција за сертификовано семе од 17.000 динара и за јунице од 100.000 по грлу, нису уписане парцеле у систем е-аграра на основу изјаве и по другом основу, није регулисан рад робне берзе и заустављен неконтролисан увоз млека.

Одлуку су донела удружења: „Стиг“ Пожаревац, „Наше млеко“, „Сложни Пидиканци“ Баваниште, „Брестовачки Ратари“, „Спас и опстанак Западне Србије“, „Произвођачи млека Шумадије и Поморавља“ и „Северни Банат“ Кикинда.