Прочитај ми чланак

Нови антивладин протест Демократског фронта у Подогорици

0

1100026264

ПОДГОРИЦА- Опозициони црногорски Демократски фронт вечерас је одржао нови антивладин протест испред парламента у Подгорици, где ће се сутра гласати о поверењу влади.

Челници ДФ-а позвали су колеге из опозиције, али и Социјалдемократску партију и њеног лидера Ранка Кривокапића, да напусте Скупштину и придруже им се у протестима, како би се „изборили за прелазну владу и фер изборе“.

На протесту се, према процени новинара, окупило више стотина грађана, јавила је РТЦГ.

Организатори су окупљеним грађанима испред Скупштине поделили црвене и зелене картоне, којима је „изгласано неповјерење Влади Црне Горе“.

На крају протеста, прочитани су и закључци ДФ-а, у којима се наводи да фер избори нису могући без пада Владе, да је потврђена исправност политике протеста, јер је ДПС кроз рад Радне групе парламентарног дијалога само добио време, а колеге из опозиције позвали су да напусте Скупштину и радну групу и придруже се протестима, како би довели до фер избора.

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић је оценио да је Црна Гора у кризи јер се њом управља из страних амбасада.

„Свако ко буде са стране решавао кризу, решиће је како одговара њиховој држави. Ми треба да решавамо како одговара већини у Црној Гори, а не да обијамо прагове амбасада“, навео је Мандић.

Он је казао да се ДФ одлуцио за ванинституционални вид борбе, јер се „у парламенту не може доћи до фер избора и решења“.

Функционер ДФ Бранко Радуловић поручио је окупљенима да такозвана Скупштина Црне Горе нема легитимитет и да би посланици ДФ-а да су у парламенту рекли режиму „Доле“.

Протест је заказан и за сутра у 11 сати испред Скупштине, где ће присталице ДФ-а чекати резултате гласања о поверењу Влади.

(Танјуг)