Прочитај ми чланак

Новаковић (ДС): Сви који излазе на изборе Вучићеви су саучесници

0

Председник војвођанског одбора Демократске странке (ДС) Небојша Новаковић рекао је да су све партије и коалиције које излазе на предстојеће изборе „саучесници“ председника Србије Александра Вучића.

У разговору за „Време“, он је навео да је коалиција Уједињена демократска Србија „једнократни пројекат“ који Вучићу треба да обезбеди „конструктивну опозицију која у Скупштини Србије оперетски виче ‘живела Европа’, а појединцима још један скупштински мандат“.

На питање како ће ДС реаговати на евентуално решење косовског проблема, односно евентуални целовити споразум измедју Београда и Приштине, он је рекао да се та странка неће опредељивати према томе из простог разлога што до споразума неће ни доћи.

„Уместо трагањем за решењем и компромисом, најодговорнији људи у Београду и Приштини се искључиво баве чувањем и јачањем своје власти. Изгледа да процес ‘пузајуће самосталности Косова’ свима одговара“, рекао је Новаковић.

Коментаришући збивања у Демократској странци, он је рекао да унутрашња реформа те партије не одговара свима једнако и „отуда они незадовољни својим личним положајем у странци не схватају да она не припада појединцима“.

„Мислим да ће догађаји који следе показати да у ДС-у нема струја, јер по свим кључним питањима, од бојкота до опозиционог јединства, постоји убедљива подршка већине. Истина је само да заговорници другачијих идеја јесу видљивији и гласнији у ‘медијима’“, рекао је Новаковић.

Подсетио је да су министар здравља и министар државне управе и локалне самоуправе, Златибор Лончар и Бранко Ружић, имали важну улогу у организацији превремене седнице Главног одбора Демократске странке и да то не може бити израз „добрих намера“.

„Што се тиче колега (који су покушали да организују превремену седницу), нико не треба да се вредја, биће довољно да се свом чланству не обраћају са насловница изразито режимских пропагандних гласила. У оваквим ситуацијама, увек би требало да се питате у чију корист се одвијају одредјени догађаји. Мало је наивних да не би знали у служби којих или чијих интереса делују“, рекао је Новаковић.