Прочитај ми чланак

Нова влада, нови и функционери

0

Београд – Влада Србије именовала је неколико нових државник секретара, директоре јавних предузећа, док је неке функционере разрешила функција.

Како је објављено у Службеном гласнику, Драган Марковић именован је за државног секретара у Министарству природних ресурса, рударства и просторног планирања, а Драган Стевановић за државног секретара у Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе.

Слађана Прица Тавчиовска разрешена је дужности помоћника министра спољних послова – Сектор за мултилатералну сарадњу, због преласка на другу дужност.

За заступника Србије пред Међународним кривичним судом одређен је мр Милисав Чогурић, помоћник министра правде и државне управе, уместо Миодрага Мајића који је разрешен те дужности.

Стеван Никчевић разрешен је дужности директора ЈП „Југоимпорт-СДПР“ и постављен за државног секретара у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација. За вршиоца дужности директора ЈП „Југоимпорт-СДПР“ именован је Југослав Петковић.

За вршиоца дужности директора Управе за ветерину у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде постављен је мр Иван Сочо, а за вршиоца дужности директора Републичке дирекције за воде у истом министарству постављен је Миодраг Пјешчић.

Никола Марјановић разрешен је дужности директора Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе“, а на ту фукцију именован је Горан Пузовић.

Са дужности директора Геолошког завода Србије, на лични захтев, разрешен је Душан Подунавац, а на његово место постављен је проф.др Драгоман Рабреновић.

Милош Стевановић разрешен је дужности директора Управе за дигиталну агенду у Министарству културе, информисања и информационог друштва, а на његово место постављена је Соња Талијан.

Катарина Живановић разрешена је вршиоца дужности директора Музеја историје Југославије, на лични захтев, док је мр Неда Кнежевић именована на ту фукнцију.

Са дужности директора Историјског музеја Србије разрешена је др Ана Столић, а за вршиоца дужности те установе именован је Мирослав Живковић

 

(Танјуг)