Прочитај ми чланак

НОВА „БЛАМАЖА“ ПАЦОЛИЈА У ЊУЈОРКУ Стартовао Трампа у ходнику ВИДЕО

0

Министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли доживео је на заседању Генералне скупштине УН неколико ситуација од којих ће се тешко опоравити. Јуче је "заскочио" и Трампа у ходнику...

Прво је пришао премијерки Србије Ани Брнабић која га је одмах упитала ко му је дао дозволу да дође у Њујорк, потом су га Мароканци демантовали када је изјавио да је с њима причао о Косову, а онда је на ред дошао председник САД Доналд Трамп.

Пацоли је викнуо у ходнику зграде УН као обожавалац, пришао Трампу да се рукује и поприча с њим, на шта му је председник САД отпоздравио и продужио својим путем без жеље да комуницира.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је, коментаришући понашање приштинске делегације на маргинама заседања генералне скупштине УН, као „бламажа“ и „брука“, подсећајући да њихова делегација броји чак око 40 чланова док српска, која званично учествује на заседању има десет чланова.

Он је објаснио и да су чланови косовске делегације на Ист риверу са пропусницама на којима стоји ознака „О“, односно остали.

Пацолија, али и Харадинаја и Тачија су напали и шиптарски медији, уз констатацију да су до сада изазвали невиђене дипломатске скандале и да само брукају тзв. независну државу Косово.