Прочитај ми чланак

Нов начин доделе сто евра, провера сигурних гласова, Мали на партијском задатку

0

Политиколог Цвијетин Миливојевић оценио је данас да је најава како ће 100 евра држава давати грађанима само ако то затраже тефонским путем, осим пензионера и социјално угрожених који их добијају аутоматски, „наједноставнији, најбржи“ начин да Српска напредна странка (СНС) фактички провери оно што стоји у банци сигурних гласова.

„Министар финансија Синиша Мали је члан најужег рукодства СНС и логично је да има партијски задатак. Реч је о предизборној кампањи“, истакао је Миливојевић у изјави агенцији Бета, поводом јучерашње најаве министра Малог о измењеном начину исплате грађанима од по 100 евра.

Он је рекао да ће свако ко позове бити уписан са јединственим матичним бројем и „лако је проверљиво“ да ли је гласао на прошлим, а тако и да закључи да ли ће гласати на будућим изборима.

„Видеће да ли си гласао на прошлим изборима. Или си их бојкотовао па сад имају наде да ли ћеш гласати ако те је поколебало тих сто евра“, рекао је Миливојевић, наводећи да ће СНС добити информација и из случаја да неко не позове.

Он је нагласио да се може очекивати да владајућа странка спреми списак познатих јавних личности које критички резонују о садашној власти а јаве се тефонски.

„Биће им то омиљено штиво да кажу – руше државу, односно Вучића, јер они то педставллају да руше државу, а од те државе траже сто евра“, рекао је Миливојевић.