Прочитај ми чланак

Њуз нет: Вучић тврди да је представнике Србије на ОИ наследио од прошлог рeжима

0

БЕОГРАД, 9. август 2016, (Њуз) – Мандатар за састављање владе Александар Вучић осврнуо се данас на резултате српских олимпијаца и скренуо пажњу јавности на чињеницу да их је садашња влада наследила од бившег режима.

vucic otvara usta

Он тврди да је то главних разлог досадашњих неуспеха и да кривце треба тражити у партијама које су чиниле власт до 2012. године.

– Још једном се види колико су велики проблеми које сам наследио када сам постао премијер. Сви ови спортисти су почели да се такмиче за време бивше власти и њихови резултати, сами за себе, говоре о карактеру тог режима – нагласио је Вучић.

– Нећу да упирем прстом ни у једног спортисту појединачно, али они ће се препознати у мојим речима. Обезбедили смо им најбоље услове, обећали награде веће од оних које добијају амерички такмичари, али то им изгледа није довољно. Уосталом, не знам зашто пишете о Олимпијским играма, а не о томе што се 2004. нисмо пласирали на Европско првенство у фудбалу – додао је видно узбуђени премијер.

Он је, ипак, позвао грађане да задрже оптимизам и да обећао да ће учинити све да резултати на наредним такмичењима буду знатно бољи.

– Тврдим да нас чека златно доба српског спорта чим у репрезентацију уђу спортисти који су почели да се такмиче за време мог мандата. Сви они ће сигурно пратити историјске успехе које постиже влада, на чијем се челу налазим, и нашем народу донети доста радости. Тачно је да нас очекују тешке реформе српског спорта, али обећавам да ће оне донети резултате за две, највише две и по Олимпијаде – закључио је Вучић