Прочитај ми чланак

Николић: Србија више неће ратовати

0

tomislav-nikolic

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић поручио је данас на састанку с аустријским политичарем Карлом фон Хабзбургом да Србија више никад неће дозволити да буде увучена у било какве конфликте.

Николић је с Карлом фон Хабзбургом, унуком последњег цара Аустро-угарске монархије и бившим послаником Европског парламента, разговарао у Београду.

Николић је рекао да је срећан што је у могућности да у овој години, када се обележава сто година од почетка Првог светског рата, заједно са својим гостом симболично покаже да Србија никада више неће ратовати, нити ће дозволити да буде увучена у било какве конфликте.

Председник Србије је изразио жељу да Србија што брже постане пуноправни члан Европске уније и да уједно и даље развија сарадњу са свим пријатељским земљама.

Карл фон Хабзбург нагласио је да је ова година значајна за обележавање више историјских догађаја који су допринели успостављању мира и сарадње међу народима Европе, а да му је жеља да трагични догађаји попут ратова остану у прошлости и да се никада више не понове, саопштила је прес служба председника Србије.

(Танјуг)