Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ ФОРМИРА СВОЈУ СТРАНКУ: Председник Србије цепа напредњаке?

0
Фото: © Sputnik/ Алексеј Никољски

Фото: © Sputnik/ Алексеј Никољски

БЕОГРАД – Формирање листе бивших чланова СНС у Горњем Милановцу која у називу има име Томислава Николића иако он већ више од три године није на челу странке, покушај је присталица председника Србије да поврате свој утицај и покушају да поцепају странку, сазнаје Курир из више независних извора унутар најјаче српске партије. Николићев план је да направи своју странку.

Део одборника СНС у Горњем Милановцу формирао је своју групу која се зове „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“.

Врбују чланове

Извор нашег листа каже да је случај у Горњем Милановцу само отворио Пандорину кутију јер је јавна тајна да унутар СНС постоји струја „Томини“ и да је питање дана када ће Николић формирати своју странку.

– У Горњем Милановцу се тачно то и десило. Група одборника је у локалном парламенту направила своју групу под именом „Томислав Николић“. Они се јавно хвале да ће убрзо њихова „групација“ бити већа, односно да ће чак имати више присталица. План Николићеве струје у СНС је да се што више одбора побуни – откривају извори нашег листа.

Биће чистке

Потпредседник СНС Горан Кнежевић каже да је цепање странке ипак прејака реч, али да се примерима попут Горњег Милановца шаље лоша порука чланству.

– Лидер странке је Александар Вучић и једино његово име може да стоји на листи. Мислим да је случај у Милановцу изолован, али такве ствари не смеју да се дешавају. Ускоро ће бити завршени унутарстранчки избори, тако ће се СНС додатно профилисати и раскрстити с онима који о странку хоће да се окористе – нагласио је он.

Потпредседница СНС и Владе Зорана Михајловић каже да је право свакога да се организује:

– Не знам да ли су група грађана или нешто друго. Али шта год да су, нека их. За СНС је важно да и на локалу ради и спроводи реформе које цела Влада покреће. А одвајање било кога из СНС значи да им и није било место у странци.

ХОЋЕМО ДРУГАЧИЈИ СНС

Лидер напредњака у Горњем Милановцу Дејан Ковачевић каже да су одметници из странке већ избачени и да више не могу да носе име „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“.

– Сада, када су искључени из странке, мораће то име да престану да користе – навео је он.

Извор: Курир.рс