Прочитај ми чланак

Никола Варагић: Случај ЕПС и случај Златановић-Кнежевић

0

Вучић је ухапсио Златановића и Кнежевића због ставова о плану ЕУ за КиМ. Вучић хапси Србе у Београду због вербалног деликта, а ,,кука” због тога што је Курти ухапсио Србина на КиМ због вербалног деликта. Хапшења Златановића и Кнежевића, због вербалног деликта, показују да Вучић хоће да се сви Србе иселе са КиМ и да је (нама) са њим тешко разговарати и правити договор. Наравно, на Западу се праве луди због хапшења Златановића и Кнежевића, као и због пресуде Теодосијевићу. Западу је је свеједно да ли Србе хапси Курти или Вучић. За Запад, добар Србин је је мртав Србин, или у бољем случају, Србин у затвору.

Сада се заменица тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду Бојана Савовић, од стране оних којима смета, који је не воле или који знају нешто о правосуђу што ми не знамо, доводи у везу са људима попут Маринике Тепић, односно, са ЦИА, Соросима и Клинтоновима…

Можда је то тачно, можда није тачно. Али и ако је то тачно, остају нека питања:

1. Ако су Бојана Савовић и Мариника Тепић сараднице ЦИА, Соросевих и Клинтонових, шта је онда Александар Вучић, који је у добрим односима на Соросима, Клинтоновима, Блером…?

2. Да ли је ово, онда, сукоб две ЦИА-БИА фракције у српском правосуђу?

3. Која фракција је ухапсила родољубе Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића: фракција Бојане Савовић или фракција њених шефова Ненада Стефановића и Загорке Доловац?

4. Да ли су Златановић и Кнежевић ухапшени само зато што су против ЕУ плана за КиМ и увођења санкција Русији?

5. Да ли је фракција која је преместила односно склонила са случаја ЕПС Бојану Савовић, фракција која је тренутно јача у правосуђу, и самим тим више одговорна за хапшење родољуба и русофила? Ако је то антисорос фракција, зашто хапси родољубе и русофиле?

6. Која фракција се бори да се Златановић пусти на слободу: фракција Бојане Савовић или фракција Ненада Стефановића и Загорке Доловац? Или и једи и други желе да осуде на вишегодишњу затворску казну Златановића и Кнежевића и остале родољубе?

7. Која фракција ће да ухапси издајника који прихвати ЕУ ултиматум?

8. Која фракција Вишег јавног тужилаштва, фракција Бојане Савовић или фракција Ненада Стефановића, је недавно тражила да се казне народни посланици опозиције зато што су током седнице Скупштине Србије износили  истину о правосуђу?

9. Да ли је начелник УКП Нинослав Цмолић (супруг министарке екологије) који је потписао пријаву против Златановића и Кнежевића близак фракцији Бојане Савовић или фракцији Ненада Стефановића и Загорке Доловац?

10. Да ли хапшења у ЕПС-у имају неке везе са уласком компаније из Норвешке у ЕПС као саветника ЕПС-а, а на позив председника Србије Александра Вучића?

11. Да ли ће у ЕПС-у све остати исто, само ће нека друга фирма све исто то да ради и нека друга екипа да извлачи новац? Да ли ће бити ухапшени неки директори ЕПС-а, а не само неки инжењери из Костолца, и неко из министарства енергетике? Да ли је ово само нека врста упозорења и Грчићу и Зорани Михајловић да нестану из јавности као Тома Николић или Млађан Динкић и да у миру да троше ,,тешко” зарађен новац?

12. Како грађани да верују било коме из правосуђа и полиције у вези било чега?