Прочитај ми чланак

НИКО НЕ ПОШТУЈЕ ЗАБРАНУ Више од 900 људи у јавном сектору запошљено на неодређено

0
Фото: АП

Фото: АП

Од ступања на снагу забране запошљавања у јавном сектору 2013. године, до сада је локалним самоуправама одобрено запошљавање на неодређено време нешто више од 900 људи, изјавио је јуче Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Бошњак је поручио да су надлежне институције санкционисале свако кршење прописа о запошљавању у јавном сектору које је пријављено на време, али није желео да открије колико је таквих случајева било.

Он је подсетио и да је у локалним самоуправама утврђен вишак од 4.500 запослених и да су у решење о ограничењу максималног броја запослених на локалном нивоу први пут ушла сва три сегмента управе – радници у администрацији, у јавним службама и јавним комуналним предузећима. Бошњак је указао и да су диспропорције плата запослених у локалним самоуправама велике.

– Поједине општине су стриктно примењивале постојећа законска решења и ограничења, али поједини председници општина додавали су различите додатке заради – казао је он и навео да се због тога плата председника општина креће од 76.000 до више од 150.000 динара.

(Алор.рс)