Прочитај ми чланак

Несторовић поднео тужбу због обарања изборне листе у Новом Саду

0

Група грађана "Ми снага народа" навела је у саопштењу да њихова изборна листа није прихваћена, јер на њој нема најмање 40 одсто заступљеног пола, "иако су пружени докази о неоснованости таквих одлука"

Носилац листе „Ми снага народа – Нови Сад“ Бранимир Несторовић поднео је тужбу Вишем суду у Београду због, како тврди, учињене дискриминације, против државе Србије и Градске изборне комисије (ГИК) у Новом Саду због обарања те изборне листе.

Група грађана „Ми снага народа“ навела је у саопштењу да њихова изборна листа није прихваћена, јер на њој нема најмање 40 одсто заступљеног пола, „иако су пружени докази о неоснованости таквих одлука“.

„Уз тужбу су приложене оспорене одлуке са списком од око 50 изборних листа, које су градске комисије прихватиле и прогласиле иако у њима нема најмање 40 одсто припадника мање заступљеног пола. Међу тим листама налазе се и листе Српске напредне странке (СНС)“, наводи се у саопштењу.

Та група грађана је од суда затражила да држави и ГИК-у „забрани дискриминаторно понашање“, поништи спорне одлуке и да одложи утврђивање коначних резултата и објављивање збирне изборне листе до окончања тих поступака.