Прочитај ми чланак

НЕПОБЕДИВИ: Због Војислава Шешеља прави рат у Федерацији БиХ

0

seselj slika

“Шешељ има јасну и веома обимну документацију коју су радили лекари на професионалан начин те се не може оспоравати ничије, па ни његово, право“, сматра директор Института за медицинско вештачење ФБиХ Зијад Хаџиомеровић.

Директор Федералног завода Пензијско-инвалидског осигурања (ПИО) Зијад Крњић казао је да је та установа тужила суду Институт за медицинско вештачење ФБиХ због давања прве категорије инвалидности Војиславу Шешељу са захтевом да се тај документ поништи.

“До одлуке суда нећемо му дати решење за пензију. Ако суд и не би уважио нашу тужбу, у шта нам је тешко веровати јер је она правно аргументована, ми имамо и друга правна средства да овај случај решимо исправно и праведно да му не одобримо право на пензију“ – казао је Крњић Агенцији Фена.

Он је раније Фени казао да Институт за медицинско вештачење ФБиХ није тражио додатну медицинску документацију у том предмету, ни искористио могућност позивања особе на медицински преглед те није утврдио медицинске услове задњег запослења те особе (асистент на Факултету политичких наука у Сарајеву).

Директор Института за медицинско вештачење ФБиХ Зијад Хаџиомеровић потврдио је Фени да још није обавештен о споменутој тужби.

Он је раније казао да се у случају Војислава Шешеља усаглашава део радног стажа који је он провео у БиХ, на начин како то чине и за све друге грађане те да се ради о међудржавној обавези која се мора урадити на регуларан начин.

Он је тада казао да “Шешељ има јасну и веома обимну документацију коју су радили лекари на професионалан начин те да се не може оспоравати ничије, па ни његово, право“.

Шешељ. БиХ, рат, свађа