Прочитај ми чланак

Ненад Поповић и Александар Чепурин разговарали о политичко-безбедносним питањима

0

Popovic i Cepurin 1611 2015 1

Београд, 16. новембар 2015 – Председник Српске народне партије Ненад Поповић разговарао је данас у Београду са амбсадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином.

На састанку су разматрана најважнија политичко-безбедносна питања у Србији и региону у контексту нарастајуће мигрантске кризе.

Поповић је поздравио глобално лидерство Русије у борби против тероризма и истакао да и друге државе у свету треба да стану уз Русију у тој борби.

Два саговорника су истакла неопходност даљег унапређења односа Србије и Русије у свим областима од значаја за грађане две земље, ставивши посебан акценат на сарадњу у области економије.

Председник СНП предао је амбасадору Чепурину писмо упућено председнику Русије Владимиру Путину у којем је, у име свих чланова и руководилаца Српске народне партије, изразио захвалност за пресудну улогу Русије у спречавању пријема лажне државе Косово у Унеско.

Такође, Поповић је Чепурину уручио књигу захвалности Русији у којој се налазе поруке подршке и захвалности за вето који је ова земља уложила у Савету безбедности УН, у јулу ове године, спречивши на тај начин усвајање штетне британске резолуције о Сребреници.

(СНП-НСПМ)