Прочитај ми чланак

Немања Шаровић: Издајнички режим дочекује убице са црвеним тепихом

0

sarovic sud

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић изјавио је у Вишем суду у Београду да се не осећа кривим због паљења заставе САД на протесту одржаном у новембру 2012. године поводом ослобађајуће пресуде Хашког трибунала бившем команданту ОВК Рамушу Харадинају.

Шаровић је на припремном рочишту у поступку који се против њега води због кривичнг дела повреда угледа стране државе или међународне организације рекао да сматра да је цео процес против њега политички монтиран.

Шаровић је предложио да се као сведоци на суђењу саслушају амерички амбасадор Мајкл Кирби, председник СРС-а Војислав Шешељ, републички тужилац Загорка Доловац, као и чланови СРС-а Вјерица Радета и Зоран Красић и полицајац који је поднео кривичну пријаву.

Испред суда је Немања Шаровић дао кратку изјаву за СРБИН.ИНФО.

Против вас се води поступак поводом спаљивања заставе такозване државе „Косово“. Да ли то значи да власт признаје државу „Косово“?

То је управо оно што ћемо надам се сазнати кроз поступак, ја сам затражио саслушање републичког јавног тужиоце Загорке Доловац, јел је она дала одобрење за моје гоњење, због спаљивања застава ЕУ, НАТО пакта, САД и такозваног „Косова“. У складу са законом, држава Србија не може штити симболе држава које не признаје, не постојећих држава.

И то је круцијално питање, дакле или треба да одговарам ја што сам спалио заставу независног Косова или треба прво да буде смењена, а онда и да одговара за нарушавање јавног поредка Републике Србије, републички јавни тужилац Загорка Доловац, која је дала одобрење за то гоњење, дакле ја на тај начин провоцирам режим да се изјасни, да ли признаје или не признаје независно Косово.

Као друго за заставу Европске Уније не могу да нас гоне јер ми нисмо члан те међународне организације. По закону могу те гонити, ако је држава, Република Србија, члан те организације. Ми нисмо члан ЕУ нити НАТО пакта, нити ћемо икада бити. И остаје само застава САД, као четврта и последња.

Једна од застава коју сте спалили јесте застава НАТО пакта. А видели смо ових дана да је Тони Блер именован за саветника владе Србије. Да ли гоњење људи који спаљују НАТО заставе и именовање за савенике политичаре који су нас бомбардовали значи да хрлимо ка НАТО пакту?

Па нажалост ви знате да је одмах после 5 октобарског пуча, један од првих потеза било обарање свих оних пресуда, против Тонија Блера, Била Клинтона, Мадлен Олбрајт и осталих који су одговорни за бомбардовање. Дакле челнике оних НАТО држава које су бомбардовали Србију, оне који су убили овде неколико хиљада људи. Нажалост, људе који су нас бомбардовали и убијали издајнички режим дочекује са црвеним теписима, а нас који дижемо глас, који протествујемо против њих, оптужују и гоне по домаћим судовима.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)