Прочитај ми чланак

НЕМА ДОГОВОРА: Зашто опозиција не може да победи Вучића?

0

Гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмKаста, потпредседник новоформиране Странке слобода и правда Борко Стефановић , члан Савеза за Србију И саветник председника Демоксратске странке Србије Драган Маршићанин објашњавали су зашто српска опозиција не може да се уједини И не може ништа Вучићу.

Они су се сагласили да је у Србији потребна не само промена власти, већ  система. Маршићанин је казао да Демократска странка Србије не учествује у протесетима, јер су захтеви нејасни И јер део опозицје окупљен око Савеза за Србију “лута”. Он сматра да би требало да буду дефинисани јасни захтеви који ће пре свега да се сведу на изборне услове И слободу медија, али да о томе морају да преговарају политичке паретије,а не експестске групе.

Борко Стефановић је казао да су захтеви Савеза за Србију јасни И да је експертска група направљена , јер су “то озбиљни људи који имају кредибилитет”.

“ Власт је у Србији тешко смењива, али се мора мењати изборима. Други начин је револуција, али овде још нема те енергије за револуцију. За тако нешто мора да постји конкретан повод- крађа избора или нешто слично. Још нема критичне масе за смену власти, а какав ће бити даљи ток протеста, видећемо. Демократска странка Србије не учествује у организацији протеста зато што сматрамо да ту има пуно шуљина”, рекао је Маршићанин.

Стефановић је казао да је предност протеста опозиције то што се људи незадовољни сваке суботе окупљају, док Вучћ када би требало да понови протест својих присталица то не би могао.

 

“Хајде мајсторе , понови ти то следећи петак. Па наравно да не би могао. Једна од снага овог протеста који траје већ пет месеци је у тој упорности , у јединству, па И у страпљењу. И само треба времена И стрпљења , да протести остану мирни И власт ће у ејдном тренутку морати да прихвати да разговара”, сматра Стефановић.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!