Прочитај ми чланак

НАТАША КАНДИЋ: ”Нека Хашки трибунал хапси Шешеља”

0

Natasa-Kandic12 seselj

– Ситуацију са Војиславом Шешељем мора да разреши Хашки трибунал а не неко други, каже за Данас Наташа Кандић, регионална координаторка пројекта РЕКОМ, поводом тога да ли ће Влада Србије дати гаранције лидеру СРС за пуштање из притвора.

– Као што је познато, Шешељ никада није хтео да прихвати гаранције ниједне српске владе, ни у време власти Бориса Тадића, ни Војислава Коштунице. Шешељ је више пута рекао да које год услове му постави Хашки трибунал, он их неће поштовати.

Он је у специфичној ситуацији са Трибуналом, али је и Трибунал у специфичној ситуацији са њим. Увек је опструирао предмет, а Трибунал никада није имао прави одговор на ту опструкцију. Сада, као да у Трибуналу покушавају да се отарасе тог предмета, на начин који није чисто правни, него је и политички, истиче Кандићка додајући да је питање сада ко ће ухапсити Шешеља.

– Нека Хашки трибунал хапси Шешеља ако он већ каже да не жели да поштује ниједан услов за пуштање из притвора. Нека донесе одговарајућу одлуку у том случају, а не да Шешељ буде уместо тога у српском притвору. Уосталом, у случају његовог доласка у Србију, то је свако чудо за три дана, каже саговорница Данаса.

Ј. Лукач

(Данас)