Прочитај ми чланак

НАСТАВЉА СЕ РАТ: Душко Кнежевић – Имам снимке како плаћам Мила за изборе!

0

Душко Кнежевић, власник Атлас банке, из Лондона наставља "рат" против председника Црне Горе.

– Имам доказе да сам дао директно паре Ђукановићу! Имам те снимке и чувам их за финале. Дао сам их међународним истражитељима, који се тиме баве, пошто је случај добио међународне размере. Давао сам му стално за изборе, за неке заједничке пројекте и за разне ствари. Зна Ђукановић то одлично, да је то рађено у мојој кући, и зна начин како је све извођено. Директно сам ја давао, а неки новац сам доносио од људи са којима се он поравнавао, а неки је био за неке акције које су биле заједничке, које су рађене по Ђукановићевом налогу.

Ово је у интервјуу за ТВ Вијести казао одбегли председник „Атлас групе“ Душко Кнежевић, који је нагласио да је Ђукановић хапсио непослушне банкаре, набрајајући десетак имена из црногорске банкарске елите. – Уколико то Ђукановић не учини, открићу ко су два пријатеља председника државе која су му, приликом подизања кредита код лондонске Пиреус банке 2007. године, дала новац за колатерал, а за који је гарантовала једна Кнежевићева фирма. Они су из Подгорице и имају везе са транзитом цигарата из тих година. И те доказе сам доставио међународним истражитељима. Добићете рачуне, уплате, уговоре које је сам Ђукановић потписао, и то ће бити врло ваљан документ да се Ђукановић процесуира у Црној Гори.

Он је истакао да нема конкретне доказе о прању новца у Првој и Универзал капитал банци, за које, заједно уз његову Атлас банку, тражи међународну истрагу, али и за афере у Првој и Универзал банци, поводом сумњивих трансакција криминалних кланова, такође и неких коцкарских пара, које долазе из Азије за улагање у Црну Гору.

НЕЋУ КАО КАШОГИ

Одбегли банкар каже да има тим који брине о његовој безбедности, те да му стижу разне претње, највише индиректно, преко лажних профила на друштвеним мрежама.

– Такође, добијам поруке индиректно од неких пријатеља који ме такође зову, покушавају да се ово реши на миран начин, да дођем у Дубаи да се договоримо, али мислим да кад бих дошао у Дубаи, да бих прошао као Кашоги у Истанбулу. То су неки људи који су блиски двору, а који имају комуникацију са мном, и који изигравају добротворе да се ова ситуација смири и да се направи договор, јер сам наводно угрозио државу Црну Гору – наводи Кнежевић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!