Прочитај ми чланак

Напредњаци су спремни НА СВЕ да сачувају власт: Ево и доказа (ФОТО)

0

Српска напредна странка је у очигледном страху пред децембарске изборе, председник државе Александар Вучић подиже борбену готовост, али то за напредњаке изгледа није довољно да би били мирни уочи гласања. Па се посеже за већ опробаном формулом, повећањем броја гласача у бирачком списку у појединим општинама.

Упозоравали су опозициони политичари да се оваква превара увелико врши у Београду, да бирачи из унутрашњости пријављују боравиште у главном граду како би напредњаци ту могли да рачунају на гласове, будући да је јасно да у Београду најлошије стоје.

Али, није само престоница место где присуствујемо „сеоби бирача“. Налази се ту још општина, где је примећено драматично повећање броја људи у бирачком списку у односу на 2022. годину, негде и преко 60 одсто. Тај прорачун је урађен закључно са 23. јулом ове године, а све је подељено на друштвеној мрежи Икс.

Тада је, дакле и пре самог расписивање избора, број особа у бирачком списку у Прешеву и Малом Зворнику порастао за 64, односно 62 одсто.

У Сјеници смо имали скок за 49, у Малом Црнићу и Кучеву по 48, у Неготину 45 одсто, где је бирачки списак порастао за скоро 12.000 људи.

А да је паника у Београду убедљиво највећа, најбоље сведочи податак када се упореди бирачки списак из 2022. и ове године у општини Стари град, где је тај број сада већи за 41 одсто. Или, гледајући бројке – са 38.238 број уписаних је порастао на 53.829.

Све ово говори у прилог томе да је у Српској напредној странци огромна паника и да ће апсолутно све урадити не би ли сачували власт, самим тим и бенефиције које боравак на власти доноси, и после 17. децембра.