Прочитај ми чланак

Напредњаци пристижу у Београд на контрамитинг

0

Посланици Српске напредне странке Александар Мартиновић и Сандра Божић, који од јуче штрајкују глађу, имаће вечерас у 19 сати подршку испред Народне скупштине, јер ће неколико аутобуса из унутрашњости Србије доћи у центар Београда. А у 20.05, Срђан Миливојевић, члан Савеза за Србију, најавио је подршку Бошку Обрадовићу.

Јуче је Обрадовић ступио у штрајк глађу незадовољан политиком и одлукама Александра Вучића и најавио је да неће одустати од овог чина све док независна личност не позове власт и опозицију на дијалог.

ФОТО: Н. С.

Нешто након њега на исти чин су се одлучили Александар Мартиновић и Сандра Божић, те су навели да неће престати да штрајкују све док, како су навели, тужилаштво не почне да ради свој посао. А посланици СНС ће вечерас у 19 сати имати подршку, јер је најављен долазак неколико аутобуса из унутрашњости са активистима СНС. Да је тако, сведоче речи адвоката из Пландишта Данила Лукића.

– Управо из Пландишта, тачније око 16:40 часова испед зграде СО Пландиште, кренула су два општинска пунта и једна општинска шкода ка Београду пуна локалних напредњака да испред Скупштине Србије скандирају и навијају. Позивамо тужилаштво да реагује у вези злоупотребе службених возила у страначке сврхе. Где се то троше општински новци? – питао се Лукић.

Само сат и пет минута након подршке напредњака, уследиће и подршка грађана Бошку Обрадовићу, коју је најавио Срђан Миливојевић, члан Савеза за Србију.

Шеварлић прекинуо штрајк глађу

Да подсетимо, Обрадовић је ступио у штрајк глађу како би се солидарисао са Миладином Шеварлићем, који се на тај чин одлучио због, како је навео, „издаје Косова“. Шеварлић је данас одлучио да прекине штрајк глађу.