Прочитај ми чланак

Напади, претње… Обрачун СНС-а са грађанима (ВИДЕО)

0

Функционери Српске напредне странке по ко зна који пут су на делу демонстрирали бахатост и простаклук, обрачунавајући се тако са грађанима који им нису по вољи. Овога пута то је урадило руководство Општине Раковица, које се примитивним речником обраћало активистима организације "Битка за Кошутњак".

Тако је председник општине Раковица Милош Симић претио изборним резултатима, окупљени су показали бахатост, показивали су средњи прст… Дакле, све оно што смо навикли да виђамо од напредњака у претходном периоду.

– Руководство Општине Раковица дошло је у Скојевско насеље, да објасни „шта и како треба“. Грађани нису у праву – они су. Ту је председник Општине, а виде се примитивизам, бахатост, физички настраји, као и претње изборним резултатима – наведено је на Твитеру.

Из удружења „Битка за Кошутњак“ такво понашање људи који воде Општину Раковица, навели су да је то био обрачун са непослушним грађанима. Ово удружење се огласило саопштењем, које преносимо у целости:

„Драге комшије, били смо данас до наше месне заједнице да упознамо председника Општине са проблемима и пренесемо му наше захтеве. Кад кажем наше месне заједнице, мислим, само формално-правно јер је она то на папиру и на нашој територији. Реалност говори да је наша месна заједница стављена у сврху једне партије и за потребе ове власти.

Ми немамо никаква права у истој. Иако смо неформално били позвани да дођемо и изнесемо своје мишљење, када је Дејан (из Битке за Кошутњак) добио реч и почео да говори, председник Општине му није дозволио даље да говори прекидајући га и позивајући окупљену масу на подршку, очигледно спречавајући да људи чују аргументацију која се не поклапа са оним што су до тада причали људима.

Маса је тада почела да виче на нас и избацује нас напоље. Вичући „напоље“ и слично.
Покушали смо да дођемо до речи, али нам је нису дали. А председник је побегао од истине и аргумената кријући се иза масе, напуштајући скуп.

Маса у том тренутку постаје изузетно агресивна и Дејана у више наврата физички напада где му је у једној таквој ситуацији разбијен и екран телефона.

Цела сала је била брендирана СНС обележјима, биле су ту и промотивне кесе. Нигде ни трунке заинтересованости да се чује другачије мишљење и да се размене аргументи. Изашли смо напоље, било је и претњи Дејану, даљи покушаји да нормално разговарамо претворило се у даљу политизације, где нам је председник Општине говорио да ће нас победити на изборима нас и нашу странку. Где нема никакве странке нити нас занимају избори.

Од једне теме битне за Скојевско насеље, они су ствар максимално политизовали, али им се и то истргло контроли и дозволили су да њихови чланови и симпатизери буду агресивни према нама и физички насрну.

Потпуно је бесмислено то са њихове стране. Не знам шта би радили да је дошао цео крај и рекао им шта заиста мислимо о овом њиховом плану.

На жалост, овога пута нас није било више, али порука је свакако послата. На крају је дошла и полиција која је поштено одрадила свој део посла и направили су записник, узевши податке и изјаве од учесника.

Не знам за вас, али овакву агресију у свом крају нисам очекивао, небитно је ко је за коју политичку опцију, овде се не дозвољава нама из Скојевског да будемо слободни да једнако изнесемо своје мишљење и тражимо наша права.

Уколико се ви слажете са тим ОК, али верујем да нико од вас не жели да трпи насиље у свом крају због другачијег мишљења. Ми треба да се боримо једни за друге и да будемо солидарни, на крају дана политичари се мењају, долазе и одлазе, а ми смо ту да живимо једни са другима и једни поред других.

Личног сам мишљења да треба да изгурамо до краја ову причу око прикупљања потписа и предамо ту примедбу. Да покажемо да нас је више и да се не бојимо. Доста, бре, више тог кабадахијског и насилничког понашања. Не треба да савијамо кичму у вези онога где имамо чисту ситуацију и свако право.

Хајде да сад запнемо из све снаге и да им у суботу пошаљемо јасну поруку. Скојевско је наше, а не политичара.

Директно се нападају Дејан и „Битка за Кошутњак“ због свог ранијег политичког ангажмана, проблем је и до нас што више људи неће да загризе и да будемо способнији и самосталнији. Дејан не би уопште био у првом плану да смо ми у већем броју спремни да се боримо за наш крај.

„Битка за Кошутњак“ и ти људи нам пуно помажу, али уколико се као крај не организујемо боље и јаче, нећемо се бавити темом већ политизацијом теме. Најбољи начин да им избијемо тај аргумент из руке је да се људи из краја баце у први план и да буду способни да одговоре на сва питања и поставе права питања.

У сваком случају, на томе треба радити. Ово је од огромног значаја акција за крај, али и за будуће активности, уколико желимо да вратимо крај у наше руке, морамо се оспособити за сваку овакву ситуацију у будућности. Ову енергију која се пробудила за одбрану нашег краја, не би ваљало испустити како бисмо се сабрали и боље организовали за све изазове у будућности“, наводи се у тексту објављеном на Фејсбук страници „Битке за Кошутњак“.