Прочитај ми чланак

Најмлађи српски посланик је студент “Мегатренда”

0

Никола Лазић (21) из Београда са листе "Александар Вучић - За нашу децу" најмлађи је посланик у новом сазиву Скупштине Србије. Лазић, који је иначе и студент Факултета за културу и медије универзитета "Мегатренд", по занимању је физиотерапеутски техничар, и то је отприлике то што се тиче његове биографије.

Лазић је јуче, у својој првој изјави у својству посланика, рекао да су сви парламентарци са те листе спремни за озбиљан рад у парламенту, а његов први задатак биће да већ сутра са још троје колега помаже председавајућем у конституисању парламента.

Реч је, како каже “Тањугу”, о студенту Факултета за културу и медије, којем ће сутра почети да тече четворогодишњи мандат посланика. Лазић оцењује да је учешће на конститутивној седници важно искуство којим ће почети мандат.

Велика одговорност

“Имам велику одговорност као најмлађи народни посланик и потрудићу се да младе представим у најбољем светлу. За мене је велика част и важно искуство да на тај начин започнем мандат, онако како то налаже Пословник и Закон о Народној скупштини”, рекао је Лазић за Тањуг. Напомиње да ће учити од старијих, али верује и да ће заједно са младим колегама унети нову енергију у Дом Народне скупштине и примером показати колико млади могу да учине.

Лазић истиче да ће се у парламенту борити да заступа политику за коју је листа “Александар Вучић – За нашу децу” добила рекордну подршку грађана.

“Мени су блиске области из медија, културе, као и омладинске политике, али обавеза народног посланика јесте да буде компетентан за све области зато што доноси одлуке, као што је у обавези да води рачуна о сваком граду и општини у Србији”, истакао је Лазић.

Лазић поручује да је борба за Србију на енергичан начин и без калкулације један од најважнијих задатака народних представника са листе Српске напредне странке (СНС), јер, према његовој оцени, таквом борбом Србија једино може да победи.

Ко је Никола Лазић?

Одговор на питање ко је младић ког су изабрали да их представља у Народној скупштини грађани неће добити увидом у његову биографију на сајту Народне скупштине. Тамо се, наиме, наводи кратко да је посланик рођен 1999. године, да је изабран на поменутој листи председника Вучића, не наводи се име странке коју представља, и пише такође да је по занимању физиотерапеутски техничар.

То звање стиче се завршетком специјализоване средње школе и подразумева да је особа која га је стекла има вештине из сфере медицине, конкретно у раду са особама које се опорављају од болести или повреда.

Што се тиче његових академских аспирација, Факултет за медије и комуникације на универзитету “Џон Незбит” (познатији као “Мегатренд”), оне подразумевају стицање дипломе из сфера новинарства, односа са јавношћу, те менаџмента у сфери културе и медија.