Прочитај ми чланак

НАДА: Пољопривреда да буде стратешка грана привреде

0

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС посетила је пољопривредно газдинство у Љигу и нагласила да пољопривреда треба да буде стратешка грана привреде и у складу са тим да држава мора побољшати услове рада сељацима.

Ставићемо посебан нагласак на пољопривреду зато што је она од стратешког значаја за нашу земљу. Питање хране ће бити једно од најважнијих питања у будућности и због тога Србија има компаративне предности у односу на друге. Ми ћемо учинити све да српском сељаку обезбедимо много веће субвенције, бољу конкурентност на тржишту, да га едукујемо и укинемо акцизе на гориво – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

Држава мора увести систем предвидљивости и стабилности откупних цена пољопривредних производа које ће учинити да наш пољопривредник живи од свог рада и да Србија као држава профитира од рада наше пољопривреде. То је стратешки важан домен и ми ћемо усмерити новац уместо на стране инвестиције које често дођу ту само да би направиле профит, на српску пољопривреду и српску производњу, чиме ћемо обезбедити стратешку независност наше земље – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.