Прочитај ми чланак

Муамер Зукорлић није доставио извештај о имовини и приходима

0

Муамер Зукорлић није доставио извештај о имовини и приходима Агенцији за борбу против корупције, иако је последњи рок за то био 12. јул.

Zukorlic2

Према сазнањима „Блица“, још четири посланика нису доставила своје извештаје о имовини. Са листе СНС – лидер Народне сељачке партије Марјан Ристичевић и Душан Борковић, лидер Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић и радикал Немања Шаровић.

У изјави за „Блиц“ Зукорлић каже „да му нико није тражио“. На нашу констатацију да је дужан да достави имовинску карту као народни посланик, он нам је рекао:

– Тек данас сам на семинару где се обучавам о правима и обавезама народног посланика.

Зукорлић је нагласио и да није било задње намере, као и да је „имао преча посла – да брани позицију председника Одбора за образовање“.

Марјан Ристичевић се збунио када смо га позвали.

– Немам појма. Овластио сам адвоката да води рачуна о томе, Ако адвокат то није урадио, биће лоше по њега – навео је Ристичевић. Касније нас је позвао да каже да је адвокат поднео извештај, али да је Агенција тражила допуну.

Шаровић јуче није одговарао на позиве и поруке „Блица“, док до Стевановића и Борковића нисмо успели да дођемо.

У Агенцији кажу за „Блиц“ да ће бити покренуте законске процедуре против ових посланика.

Јовановић купио ауто и мотор

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је у односу на претходну имовинску карту богатији за један аутомобил и један мотор. Он је купио мотор марке „КТМ адвенчер“ из 2012. године и аутомобил „тојота пријус“ из 2009. године на лизинг.