Прочитај ми чланак

Мркоњић: За СПС нема неизвесости да ли ће у Владу Србије

0

Београд -- Почасни председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Милутин Мркоњић изјавио је да у тој странци не постоји неизвесност да ли ће бити у новој Влади Србије.

mrkonjic-fot-beta„Не би требало да буде (неизвесности). У СПС-у је сигурно нема. Верујем ни код (мандатара Александра) Вучића“, рекао је Мркоњић за НИН и додао да су код мандатара „и нож и погача“.

Упитан о томе да га је дневни лист „Курир“ повезује са убиством новинара Славка Ћурувије, Мркоњић је рекао да је свако повезивање њега и Ћурувије „чиста будалаштина“.

Мркоњић је говорећи о „Београду на води“ рекао да би волео да је у тај пројекат укључено више стручњака и да су обављене међународне консултације са кредибилним институцијама, „да би то био ‘Београд на води’ као органска целина са горњим делом града“.

„Да сам детаљније био упознат са тим пројектом, можда бих имао другачији утисак, овако не бих био за изградњу кула управо да оне не би доминирале целим пезажем. У сваком случају волео бих да о томе имамо више стручних мишљења домаћих и иностраних архитеката и урбаниста“, рекао је Мркоњић.

Он је додао да су надлежни у случају рушења објеката у Савамали, у изборној ноћи 24. на 25. април ове гдоине, морали да брже и ефикасније раде свој посао.

„Та будалаштина доводи у питање цео један пројекат који је феноменалан, без обзира на то што га ја зовем ‘Бал на води'“, рекао је Мркоњић.