Прочитај ми чланак

Млади радикали минирали Егзит: ЕУ иди кући, Шешељу врати се!

0

Radikali96634255_640x368(Бета, фото: Танјуг)
Активисти Српске радикалне странке поставили су на Варадински мост у Новом Саду транспарент на којем пише „Европска унијо иди кући, Шешељу врати се кући“.

На великом белом транспаренту на енглеском језику пише „EU go home, Šeselj come home“. Натпис је исписан црвеним и плавим словима.

Полиција је на дојаву организатора Егзита интервенисала и транспарент је без инцидената уклоњен око сат времена пошто је постављен.

Председник Градског одбора СРС-а Нови Сад Ђурађ Јакшић рекао је новинарима да је та странка овом акцијом желела јасно да покаже „светској јавности да се залаже за то Србија престане да иде путем који води у Европску унију“ и да се окрене Русији, Кини и Индији и „другим земљама које Србије желе добро.“

На новинарско питање због чега је почетак једног музичког фестивала искоришћен за спровођење политичке акције Јакшић је рекао да су радикали у исто време јасно показали да су против тога да се фестивал Егзит одржава на Петроварадинској тврђави.

СРС се залаже и да град престане са финасирањем Егзита јер сматра да постоји много важнијих манифестација које треба да се финансирају из градског буџета, рекао је Јакшић.