Прочитај ми чланак

МЛAДИ ЈAСТРЕБ Да ли је он нови председник ДСС?

0

Наследник Санде Рашковић Ивић, која је данас поднела оставку на место председника Демократске странке Србије, највероватније ће бити некадашњи функционер ДСС Милош Јовановић.

milos jovanovic

Њега је за свог наследника већ неколико пута истицала и сама Санда Рашковић Ивић, Јовановић је у више интервјуа потврдио да је о тој могућности већ приватно разговала са њим.

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић поднела је данас оставку на функцију шефа странке због неслагања са формирањем локалних коалиција са СНС, нарочито у централним београдским општинама.

Милош Јовановић бе био потпредседник ДСС, али је 2013. године поднео оставку на то место, као и на све друге функције у ДСС. Како је тада навео, оставку је поднео јер у странци одлучују само два човека.

Милош Јовановић је рођен 19. августа 1976. године у Београду. Средњошколско образовање стекао је у Петој београдској гимназији. На Универзитету Париз и Пантеон-Сорбона је 1999. године дипломирао на Правном факултету, а 2000. године на Одсеку политичких наука Сорбоне.

Иако је дипломац Сорбоне, изразити је противник Европске уније и евроинтеграција Србије.