Прочитај ми чланак

МЛАДЕН ОБРАДОВИЋ ЗА „СРБИН ИНФО”: Да ли желимо да руске ракете буду окренуте према Србији?

0

mladen obradovic

Поводом предстојећих избора редакција „Србин инфо” је разговарала са Младеном Обрадовића лидером „ Србског Образа” и представника изборне листе патриотског блока Српске радикалне странке:

Зашто коалиција са Српском радикалном странком, Образом и СНП Наши?

– Српски радикали, Образ и СНП Наши су препознали потребу стварања јединственог патриотског блока, како би се спечила могућност да и овога пута српски родољуби, као што је то био случај на предходним изборима, остану без представника у парламенту. Такође, препознали смо огромну важност ових избора, јер оно што Србији предстоји уколико поново победе про европске снаге јесте промена Устава. А у оквиру те промене Устава следи избацивање Косова и Метохије из уставног система Србије, приближавање Србије НАТО пакту, увођење латинице као службеног писма, регионализација и даље цепање Србије, измене породичног законодавства, којим би се увео наопак приступ, присутан у западно европским државама, где се сваки вид добронамерног физичког кажњавања детета од стране родитеља тумачи као злостављање.

Даље, променом Устава би било омогућено признавање истополних бракова. Тако да све што следи Србији у наредном периоду, је пут ка потпуној пропасти, због тога је важно да српски народ у скупштини Србије има своје представнике и због тога је изузетно важно да српски народ има своје представнике у скупштини Србије. И Српски Образ и СНП Наши су се управо због тога одазвали позиву Српске радикална странке. Српски радикали су за разлику од многих који су само говорили о стварању патриотског блока, дошли и понудили нам конкретну понуду.

nemanja sarovic i kosovo i rusija

Која је суштинска идеја политичког деловања „Образа”?

– Основни програм садржан је у светосавском национализму, односно у свим оним православно-патриотским начелима, за које се залагао Свети владика Николај Велимировић, као највећи Србин после светога Саве и свакако највећи учитељ српског народа у 20. и 21. веку. Са пуним правом можемо да кажемо да се залажемо за школу са вером, политику са поштењем, војску са родољубљем и државу са божијим благословом. И веома нам је драго што су та начела, потпуно отворено и чистог срца прихваћена и од стране наше сабраће српских радикала и Српског покрета Наши.

Када нас питају зашто смо се ми удружили, кажем да смо се удружили  управо због тога да би србство коначно било слободно и уједињено у својој природној јединој правој држави Великој Србији.

Како коментаришете дешавања на Криму? Каква је повезаност дешавања на Криму и садашњег стања у Србији?

– Уверен сам да Бог својим промислом руководи судбином и српског и руског народа. Није нимало случајно да су ови судбоносни избори у Србији заказани за 16. март и да је истог датума заказан судбоносни референдум на Криму, на коме би ако Бог да, народ Крима требало да се одлучи за припајање својој матици Русији. То веома много говори. И надамо се да је руско ослобађање Крима, само почетак ослобађања читаве Украјине, која је заправо руско Косово, јер управо у Украјини, данашњој Украјини, односно Кијеву, створена Русија. Зато је јако битно да Русија ослободи своје Косово, да би онда нама помогла да ослободимо своје Косово.

Logo I KOSOVO I RUSIJA - 700

Како гледате на заточеништво Војислава Шешеља у Хагу?

– Војислав Шешељ је без икакве сумње најпознатији политички затвореник на свету и потпуно су управу они који кажу да оно што је представљао Нелсон Мендела у 20 веку, то данас представља Војислав Шешељ, симбол борбе за слободу, и симбол борбе против поробљавања свога народа. Војислав Шешељ, како је то одлично приметио руски мислилац Александар Дугин, једини има морално право да поведе српски народ ка ослобођењу од ропства. Сви други могу да говоре о српству, али само је Војислав Шешељ својим животом, личним примером и својом огромном жртвом коју је поднео, доказао да има право да буде вођа свих српских националиста.

Шта нам нуди ЕУ? Да ли је пут Европске унија права ствар за Србију?

– Сада је потпуно очигледно да је Европска унија један пропали пројекат вашингтонског хегемонизма и тоталитаризма, који се урушава, и биће за коју годину потпуно угашен. А урушио се једним делом заслугом јуначком држању Срба девесетих година 20. и за последњих 14 година у 21. веку. Јер, да нису Срби прво борбом у Републици Српској Крајини, Републици Српској па на Косову и Метохији, и ево сада у овом остатку остатака Србије, задржали тај помахнитали евроатлански напад и продор на исток, данас оно што се десило Србима, би се можда дешавало у Русији. И данас можда не би било никога ко би могао да заустави империјалистички напад Запада.

Међутим, захваљујући тој српској жртви, ми Срби смо примили западни напад на себе и купили време Русији да она стане на своје ноге, да може да се опорави, како би она нама то вратила. То се већ десило у не тако давној историји, то се десило у Другом светском рату и надам се да ће се десити сада. Што се тиче Европске уније, потпуно је јасно да је Европска унија доживела потпуни суноврат, и економски и политички, и у сваком другом смислу. И Европска унија више ни сама себи да помогне. Ми видимо да незапосленост расте, да многе земље више не знају како да се извуку из ужасне економске кризе коју су запале, тако је на пример у Шпанији трећина становника незапослено, Португалија је на рубу пропасти, Словенија је на самој ивици банкрота, у Грчкој и сами видимо шта се дешава већ годинама уназад, тамо је држава већ одавно банкротирала и вештачки се одржава да  формално не оде у банкрот. Запад, је спасао уствари своје банке, а не грчки народ. Оно што предстоји Грчкој јесте да ће вероватно морати да продаје своја преостала национална богатства, дакле преостала предузећа, чак и своја острва, као што је то Немачка захтевала.

Тешко се живи, теже него пре уласка у Европску Унију, у свим земљама источне Европе и у Словенији и у Мађарској и у Бугарској, Румунији и Словачкој. А најбољи пример какво зло доноси Европска унија, осим наравно саме Србије која је на својој кожи искусила све од нечовечних санкција преко отимања вековних српских земаља и завичаја па до бомбардовања осиромашеним уранијумом и окупације Косова и Метохије, дакле ако изузмемо нас који смо све то преживели, најбољи пример онога што доноси Европска унија је Украјина.

Radikali obraz

Украјински председник Виктор Јанукович и његова влада су израчунали да би улазак у Европску унију Украјину коштао застрашујућих 160 милијарди евра. Што се тиче наших домаћих заступника Европске уније, реч је о снагама актуелног режима предвођених Александром Вучићем и Ивицом Дачићем, али на потпуном истом путу пропасти налазе се обе Демократске странке, као и ЛДП Чеде Јовановића и низ других сателитских странака. Они заправо желе да у Србију уведу оно најгоре што доноси Европска Унија. Дакле на путу ка ЕУ, Србији се неће поправити стање рецимо у здравству и неће постати уређена држава, напротив, остаће исто овакво стање какво и данас, са малим козметичким променама, какве смо видели на примеру реформе образовања и судства.

Али ће се зато увести у Србију све оно најгоре од Европе, почевши од такозваних геј парада, преко хомосексуалних бракова, наопаког законодавства које разара породице, преко дивљег капитализма све до потпуног потчињава државе НАТО пакту и стављања у службу Евроатланске односно америчке хегемоније. Оно најгоре што би уследило Србији уколико настави путем ка ЕУ, јесте попут Пољске, Чешке и других источно европских земаља, буде полигон за постављање америчких ракета које су уперене према Русији. Дакле срљајући према Европској унији, Србија ће неминовно доћи у ситуацију да мора постане сателит Америке а непријатељ Русије. Да ли ми заиста желимо да руске ракете буду окренуте према Србији?

Имате занимљив слоган на овим изборима „И Косово и Русија“?

– И Косово и Русија, то није обична предизборна парола која ће важити само до избора, а после избора бити заборављена. И Косово и Русија то је наше судбинско опредељење. То је судбина читавог Србства, то је заклетва не само радикала, Образа и Наших, већ и сваког нормалног, правог Србина. Нема Србства без Косова. Нема Србства без светосавског и светолазаревског завета. Нема Србства без Грачанице и Вискоих Дечана. Нема Србства без Лазареве клетве, Сабље Обилића, суза Југовића Мајке и Косовке девојке. Исто тако нема Србства без наше друге мајке, матошке Русије. Једино уз помоћ Русије ми можемо повратити наше свето Косово и обновити, духовност, државотворност, културу, економију, наше оружане снаге и наравно повратити суверенитет над свим српским земљама које су наши непријатељи поробили и привремено окупирали. Управо због тога радикали, Образ и Наши излазе пред грађане Србије са тим својим судбинским, својим суштинским опредељењем, са једином геополитичком и геостратешком визијом, која може обезбедити Србији на дуже време стабилност и бољу будућност.

(Србин.инфо, Теша Тешановић, Алексеј Димитријевић)