Прочитај ми чланак

Фудбал је мртав – живели Џајић и Недимовић

0

Из само њему знаних разлога - била је најчешћа реченица коју смо данас чули на изборној Скупштини Фудбалског савеза Србије. Да преведемо, сви се праве луди и лажу, а сви знају зашто је Немања Видић изашао из председничке трке и дао на тацни Кућу фудбала Драгану Џајићу. И зна се да је Џајић добио миг са Андрићевог венца, али на то је свих 78 делегата, осим Мирка Поледице, зажмурило или као није чуло.

Спремни као стреле режимски таблоиди чекали су на старту пуцањ да линчују и сатанизују онога ко жели да промени нешто у СНС Србији. А фудбал је слика и прилика овог режима – уништен, разорен и разбијен до те мере да ко иоле хоће да покуша да нешто уради, добије шамарчину и претњу.

Фото: Принтскрин

Тек ћемо наредних месеци и година видети какав смо пораз доживели одустајањем Видића из изборне трке, односно постављањем неуспешног министра за пољопривреду Бранислава Недимовића да ведри и облачи српским фудбалом. Наравно, Драган Џајић се ту ништа неће питати, други ће коло да воде, а ми ћемо бити неми посматрачи урушавања спорта у Србији који се некад звао фудбал, а данас је муљ и глиб.

А оних 78 гласова из 78 глава нека исте сагну и нека уживају у својим ситним привилегијама. Јер, понашање у политици и српском фудбалу је исто – „ко је против нас, њега ћемо да сатремо и уништимо“.

Све ће се ово вратити као бумеранг, српски фудбал је пропао, Џајић и Пикси одједном су проговорили, Недимовић је напрасно послао експерт за фудбал, у Савезу су сви поштени, резултати су добри, навијачи су на трибинама…

И само се чека да освојимо Европско првенство! Освојићемо га, као што смо освојили и Светско првенство у Катару.