Прочитај ми чланак

МИНИСТАР ОДБРАНЕ, ЧЛАН НАТО РОТАРИ КЛУБА: Највећи безбедносни ризик је Космет (Видео)

0

branislav glisic 300

Братислав Гашић, министар одбране и потпредседник СНС, у интервју за Данас je изјавио да се највећи безбедносни ризик за државу Србију налази  на Косову и Метохији.

Највећи безбедносни ризик остаје Косово и Метохија. Ту видимо улогу и одговорност КФОР, с којим смо развили добру сарадњу у циљу заштите српског становништа у покрајини и очувања стабилности, на чему ћемо радитит и убудуће истиче Братислав Гашић, министар одбране и потпредседник СНС, одговарајући на питање постоје ли тренутно безбедносни ризици који прете Србији.

Министар одбране је напоменуо да угроженост безбедности Србије долази и изнутра, од националистичких и верских екстремизама, организованог криминала, кријумчарења људи преко наше територије, тероризма, а ризици постоје и на југу Србије, одакле би се могли пренети и на териротију централне Србије.

Занимљиво, министар Гашић није именовао које су то националистичке снаге: српске, албанске ….

Професионално занимање министра одбране

Званичан докуменат као доказ да је наша безбедност, безбедност државе Србије као и сваког њеног грађанина у ,,рукама“ човека који нема професионалне квалификације да обавља посао министра одбране Србије.

Министар керамичар

 

Занимљивост овог документа је та да је тренутни министар одбране керамичар по занимању, да не користи званично писмо Србије ћирилицу, већ латиницу када попуњава службену документацију и да има обичај да мења политичке странке и опције што је доказ његове нелојалности.

Министар одбране и Ротари клуб

Бивши градоначелник Крушевца, а садашњи српски министар одбране лично је помогао да се подигне јавна чесма у Крушевцу, на Видовдан 2013. године, на месту одакле је кренула војска кнеза Лазара на Косово поље 1389.год.

Главни спонзор подизања чесме био је Ротари клуб чији је члан министар Гашић. Ротари клуб (чије је седиште у Холандији и САД) је активнији у Србији од 2007.Те године су Томислав Николић и Александар Вучић дошли у у сукоб са лидером радикала Војиславом Шешељом, а 2008. су направили своју странку – СНС. (прим.СРБИН.ИНФО: У НАТО ПАКТУ када Амерички комаданти нису присутни, представљају их искључиво холандски официри).

(СРБИН.ИНФО, Данас)