Прочитај ми чланак

МИЛОВА ТАЈНА СЛУЖБА РОВАРИ ПО СРПСКОЈ Додик открио паклени план режима у Подгорици

0

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Црна Гора мора да промени однос према српском народу у целини и да му да права и слободе каква ужива црногорски народ у Србији и Републици Српској.

Додик је указао да одређене службе Црне Горе „роваре“ по Републици Српској, посебно по Херцеговини, где покушавају да дестабилизују тај њен део.

– Чак смо имали примере када су неки локални функционери тражили припајање Црној Гори једне од општина која је на граници са Црном Гором, што говори о покушају утицаја саме Црне Горе – рекао је Додик.

На молбу да прокоментарише изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића да се „одређени кругови у Србији, укључујући и Српску православну цркву, труде да заоштре однос према Црној Гори“, Додик је навео да је непотребно то што је Ђукановић рекао, али да је очекивано.

– Мислим да је то грешка и да поготово Ђукановић не би требало да се стави у улогу да може да држи предавање српском народу и Србији у целини – истакао је Додик.

Он је оценио да није пристојно да се Ђукановић „петља“ у рад Цркве и да у том погледу даје препоруке.

– Стојим иза јединства СПЦ и мислим да би апсолутно било крајње некоректно према српском народу да се учини нешто о чему Ђукановић прича. Очигледно је да то што је рекао значи да је Црна Гора кренула тим путем – навео је Додик.

Он сматра да Црна Гора мора да промени однос према српском народу у целини и да се у том погледу дају једнака права и слободе српском народу каква уживају црногорски народ и представници црногорске нације у Србији и Републици Српској.

– У многим општинама у Републици Српској Црногорци су изабрани у Вијеће националних мањина и са њима веома успешно сарађујемо. Са друге стране, поруке које су дошле од Ђукановића апсолутно нису биле потребне. Република Српска ће наћи своју политику и одговоре на све то – нагласио је Додик.