Прочитај ми чланак

МИЛОШ: Режим политиком повлачења пред сецесионистима, пише оптужницу против себе

0

Након повлачења државе Србије из судства, полиције, општина, енергетског и телекомуникационог система, режим политиком повлачења пред сецесионистима и Западом наставља да пише оптужницу против себе. Због тога ће његови носиоци сносити историјску и политичку, а након ослобађања институција и кривично-правну одговорност.

Наиме, уклањање саобраћајних ћириличких табли на северу Косова и Метохије нови је појавни облик слома косовске политике и представља још једно национално понижење. Вучићево прихватање француско-немачког споразума дало је ветар у леђа албанским сецесионистима и Западу да убрзано остварују сопствене интересе, а на штету српског народа и државе Србије. Политика режима, уместо одбране Косова и Метохије и Срба који на њему живе, свела се на одбрану рејтинга и прикривање погубних последица прихватања противуставног и антидржавног споразума.

Ипак, ни медијска контрола ни бруталне кампање против свих који дигну глас против такве политике не могу да сакрију чињеницу да актуелни режим на северу Косова и Метохије у миру предаје оно што смо као народ и држава сачували у рату против НАТО-а и албанских терориста.

Такође је јасно да се, услед бруталног и флагрантног кршења Резолуције 1244 СБУН којом се штити територијална целовитост Србије и предвиђа повратак српских снага безбедности на Косово и Метохију, мора  констатовати да је јужна српска покрајина под окупацијом и да се,  следствено томе, иста мора прогласити.