Прочитај ми чланак

МИЛОШ: Немамо право на предају због људи који су се борили 1999, ако предамо КиМ..

0

Председник Нове демократске странке Србије (Нова ДСС) Милош Јовановић рекао је у Нишу, поводом 25 година од почетка НАТО агресије на СР Југославију, да српски народ нема право да се преда због људи који су тада ратовали као и због своје будућности, саопштила је данас та странка.

„Град Ниш је поприлично пропатио, град у коме су жртве били цивили, касетне бомбе су падале на пијацу, највећа концентрација војске је долазила одавде“, рекао је јуче Јовановић на трибини организованој заједно са коалицијом „Ниш, мој град“.

„Резолуција (Савета безбедности УН) 1244 је била производ те борбе. Она врло јасно штити територијалну целовитост наше земље, предвиђа повратак српских снага безбедности у нашу јужну покрајину. Све су то чињенице на које треба подсетити и ставити до знања грађанима и поделити ту политичку вољу Новог ДСС-а, да се од Косова и Метохије не може одустати, да не смемо обесмислити те жртве“, рекао је Јовановић.

То би, оценио је он, довело земљу и српски народ у нови циклус гео-политичке нестабилности, „јер би након Косова и Метохије дошла на ред и Република Српска, поставило би се питање аутономије Рашке области“.

„Наставићемо борбу до неких конкретних мера о којима причамо годинама уназад, а које се тичу борбе на терену и борбе у међународној арени“, навео је Јовановић на трибини у Нишу, граду у којем је и команда Копнене војске Војске Србије.