Прочитај ми чланак

Милош и Воја: За француско-немачки споразум Вучићев режим ће кривично да одговара!

0

Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције "Нада" казао је данас на завршној изборној конвенцији да је та коалиција једина права десна опозиција, као и да нико сем њих није понудио озбиљан политички програм.

Јовановић је у МТС Дворани у Београду рекао да су они једина истински национална-демократска алтернатива актуелном режиму и да је коалција „Нада“ у „овој прљавој кампањи, где је све постало лично“ остала господска и одржала линију пристојности.

Рекао је и да се залажу за корените промене, као што је одбацивање француско-немачког плана за независност Косова, промена спољне политике која подразумева редефинисање односа са ЕУ и одбацивање чланства Србије у тој организацији, али и побољшање односа са светом.

Према његовим речима, треба променити и економски модел Србије, јер „страни инвеститори нису донели ништа добро држави“, али и успоставити децентрализацију у њој.

Казао је да се та коалиција бори против председника Србије Александра Вучића и његовог режима и да је једина вера Српске напредне странке (СНС), вера у „долар и сопствени интерес“.

Председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и један од лидера коалиције „НАДА“ Војислав Михаиловић оценио је да грађани гледају како актуелна власт распродаје ресурсе као да је то њихова приватна својина и да она сваким даном прави ненадокнадиву штету.

„Грађани не могу да трпе батинаше, да им ријалитији васпитавају децу и да живе у партијској држави“, рекао је он и додао да је председник Србије Александар Вучић умислио да може да буде и „тужилаштво и судство, и председник и премијер“.

Додао је да су његова леђа Скупштина и да када не би имао већину, не би ни могао да се понаша на тај начин.

„Дајте да му одузмемо ту већину у Скупштини јер је по Уставу то најважниија грана власти“, казао је Михаиловић грађанима.

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС је за одбацивање француско-немачког споразума.

„Француско-немачки споразум који је означио почетак наше силовите борбе против овог режима је споразум о признању сецесије наше јужне покрајине, али немојте да заборавите, то је и кривично правна одговорност,члан 307 Кривичног законика ове земље, угрожавање територијалне целине државе“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.