Прочитај ми чланак

Милорад Мирчић: Вучић и Владимир Божовић хапсе ко им се прохте

0

Потпредсједник Српске радикалне странке /СРС/ Милорад Мирчић сматра да је у Србији онемогућена борба против криминала и корупције јер је Министарство унутрашњи послова /МУП/ под сталним притиском три центра моћи.

„Два центра моћи држи први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, који се уз то ставио на чело некаквог савета за националну безбедност, чије постојање не предвиђа ни Устав, нити закони Србије“, рекао је Мирчић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Он је навео да је трећи центар моћи у рукама државног секретара у МУП-у Србије Владимира Божовића. „Они прво медијски, а потом и стварно, хапсе кога им се прохте у Србији“, каже Мирчић.

Он је појаснио да је Вучић преузео контролу над МУП-ом када се његово име и име предсједника Србије Томислава Николића нашло у такозваној афери листинг.

„Телефонски листинг, који је био у поседу МУП-а, показао је да је Вучић имао телефонске контакте са Станком Суботићем Цанетом, а Николић са Драганом Ђурићем, данашњим председником Фудбалског клуба `Партизан`. Николић је са Ђурићем разговарао око неких одела“, каже Мирчић.

Он тврди да је Божовића на мјесто државног секретара поставио Вучић, не само што је члан Српске напредне странке /СНС/, него и што је човјек од његовог неограниченог повјерења.

„Познато је, међутим, да је некадашњи министар унутрашњих послова Драган Јочић својевремено сменио Божовића, тада генералног инспектора МУП-а због наводних веза са Јоткином групом, на чијем је челу је био Зоран Јотић Јотке. Њему је иначе суђено као вођи крушевачке криминалне групе“, додао је Мирчић.

Према његовим ријечима, тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић још га није позвао на разговор у вези са његовим тврдњама да су Николић и Вучић од Мирослава Мишковића и Суботића примили шест милиона евра.

„Још чекам позив Радисављевића и спреман сам да у свако доба одговорим на оно што га буде занимало. Позива нема од Радисављевића, али је мојој ћерки нестао аутомобил, истог дана кад се вест о милионима евра, које су у свој џеп стрпали Николић и Вучић, нашла у медијима. Ни мене, нити СРС, међутим, неће ништа застрашити и беспоштедну борбу против криминала и корупције настављамо до краја“, навео је Мирчић.

Мирчић је изјавио прошле седмице да је предсједник Србије Томислав Николић добио пет милиона евра од Мирослава Мишковића за вријеме предизборне кампање СРС-а 2008. године.

Према његовим тврдњама, Александар Вучић је у исто вријеме за исте намјене од Станка Суботића Цанета примио милион евра.

Николић и Вучић, како је тада истакао Мирчић, никад тај новац нису дали СРС-у него је „завршио у њиховим џеповима“.

(Срна)