Прочитај ми чланак

МИЛОРАД ДОДИК: Косово је Србија и тачка!

0

"Верујем да ће моји унуци једног дана живети у земљи која ће бити унија Републике Српске и Србије", каже председник РС Милорад Додик, преноси "Ало!".

milorad-dodik-foto-fonet-1485861727-1093687

„Верујем да ће моји унуци једног дана живети у земљи која ће бити унија Републике Српске и Србије“, каже председник РС Милорад Додик, преноси „Ало!“.

– Шта каже Београд, то је и наш став по питању Косова. РС није дала сагласност да БиХ призна Приштину, иако су хтели. У сваком случају, Косово остаје озбиљан проблем и треба га вратити на ниво УН и Резолуције 1244. С друге стране, без обзира на то што неки прижељкују, прича о Косову није завршена, јер нема пун легимитет, није члан УН. Као Србин, желим да се Косово реинтегрише у државу Србију и да Београд има доминантну улогу у решавању његовог статуса – додаје Додик.

– Република Србија жели јаку и снажну Србију, народ ће изабрати председника и са њим ћемо сарађивати – одговорио је Додик на питање о предстојећим председничким изборима у Србији.

– Мени је најбитније да очувамо РС, иако упорно, већ 10 година, говорим да подржавам Дејтонски споразум. Сада би требало и да се гради аутопут Београд-Сарајево, који ће 95 одсто пролазити кроз РС, тако да ће пролазити тамо где ми кажемо. Нама је битно да се што боље путним правцима повежемо са Србијом, док Федерацију то не интересује. Они гледају да се што боље повежу са Турском – наглашава председник Републике Српске.