Прочитај ми чланак

Мило одлучио: Црна Гора иде на изборе

0

Председник Црне Горе Мило Ђукановић расписао је парламентарне и локалне изборе за 30. август.

“Председник Црне Горе Мило Ђукановић након што је 16. јуна 2020. године одржао консултације са представницима парламентарних партија и коалиција, који су се одазвали његовом позиву, поводом одређивања датума за одржавање парламентарних избора, данас је сходно својим надлежностима и роковима прописаним Уставом Црне Горе, Законом о избору одборника и посланика, као и Законом о локалној самоуправи када је реч о изборима на локалном нивоу, донео Одлуку о расписивању избора за посланике у Скупштини Црне Горе, као и Одлуку о расписивању избора за одборнике, и то у: Скупштини општине Андријевица, Скупштини општине Будва, Скупштини општине Гусиње и Скупштини општине Котор”, саопштено је из кабинета председника, а преносе Вијести.

FOTO: in4s.net

Датум одржавања избора за одборнике у Скупштини општине Тиват, додаје се, одређен је Одлуком о измени Одлуке о расписивању избора за одборнике у Скупштини општине Тиват.

“Сагласно претходно поменутим одлукама Председника Црне Горе, које ступају на снагу даном доношења, избори за посланике и одборнике одржаће се 30. августа 2020. године”, закључује се у саопштењу.