Прочитај ми чланак

МИЛО доживео дебакл у Будви, изгубио власт у Тивту, Андријевици…

0

Према прелиминарним резултатима локалних избора у Црној Гори, ДПС је изгубио власт у Будви, Тивту и Андријевици, док је задржао власт у Гусињу. Прелиминарни резултати локалних избора у Котору још увек нису саопштени.

На 12 обрађених гласачких места у Будви коалиција “Заједно за будућност Црне Горе – Марко Бато Царевић освојила је (42,56 одсто) и има 15 одборничких мандата, ДПС-30,91 одсто или 11 мандата, Демократе 17,42 одсто или 6 мандата и УРА 4,01 одсто или 1 мандат.

“Можемо слободно рећи да смо разбили ДПС. Кад је режим напао цркву, знали смо да ћемо победити”, рекао је Царевић.

У месној заједници Свети Стефан Коалиција око Демократског фронта освојила је 285 гласова, ДПС 195, Демократе 75, УРА 35 гласова, саопштено је из табора Марка Бата Царевића.

На МЗ Јаз ДПС је освојио 138, Коалиција око ДФ-а 330 , Демократе 109 гласова.

“Ове две мјесне заједнице су показатељ како су гласали грађани Будве”, казао Царевић.

Лидер будванских Демократа Мијомир Пејовић поручио је да је поражена организована криминална група ДПС.

Краповић је позвао на мир и рекао да имају власт у Будви у Црној Гори.

“Наша је дужност да Црну Гору, мајку нашу, поведемо путевима мира”, казао је Краповић.

Тиват: ДПС изгубио власт након пуне 24 године

Грађанска листа “Народ побјеђује” победила је на локалним изборима у Тивту са 3.514 гласова, док је ДПС остварио резултат од 3.012 гласова.

Изборни штабови странака, иако нико још нема комплетне податке са свих бирачких места, баратају подацима да ће у новом сазиву СО Тиват “Народ побјеђује” имати 14 мандата, ДПС 12, СД и Бокешки Форум по два, а ХГИ и СДП по један.

То значи да ће о новој већини у тиватском парламенту пресудан бити глас одборника СДП-а.

Присталице грађанске листе “Народ побјеђује” обележавају победу.

Досадашњи тренд показује да је ДПС изгубио рејтинг на скоро свим до сада обрађеним бирачким местима.

Први незванични резултати на локалним изборима стигли су са бирачког места број 8 у Чешљару. Тамо је највише гласова добила грађанска листа “Народ Побјеђује” за коју је гласало 258 Тивћана. ДПС је у Чешљару добио 177 гласова, СД 86, “Бокешки Форум” 51, СДП 30, листа “Горан Божовић” 24 а ХГИ 18 гласова.

На локалне изборе изашло је такође 78% Тивћана јер је гласало њих 9.172.

ДПС после девет година изгубио власт у Андријевици

Вијестима је у ОИК потврђено да је коалиција “За будућност Црне Горе” освојила 13 а “Мир” три одборничка мандата, што је је за мандат више од ДПС који има 15 одборницких места.

Речено је да је преостало да се преброји још једно мање место, али да се овај резултат не доводи у питање.

Незванично, пораз је признао и досадашњи председник општине Срђан Масовић (ДПС ).

У Гусињу без промене локалне власти

На локалним изборима у Гусињу изборна листа ДПС-а освојила је највише гласова, али ће морати да формира коалицију са мањим партнерима.

Према подацима Телевизије Вијести, ДПС је освојио 776 гласова, Социјалдемократе око 500, Албанска коалиција 469, а Бошњачка странка 242 гласа.

СДП и СНП узеле су по један мандат.

Локални избори су данас одржани у Будви, Котору, Тивту, Андријевици и Гусињу

Данас су у Црној Гори одржани и парламентарни избори а прве пројекције мандата на 92.9 одсто обрађеног узорка показују да ДПС има 29 мандата, коалиција “За будућност Црне Горе” 28, “Мир је наша нација” 10 мандата, “Црно на бијело” четири. По три мандата би имали Социјалдемократе и Бошњачка странка, два СДП, и по један Албанска листа и АК Једногласно.

На основу 92.9 одсто узорка, листа “ДПС – Одлучно за Црну Гору Мило Ђукановић” има 34,9 одсто, а коалиција “За будућност Црне Горе” 32.6 одсто.

Коалиција “Мир је наша нација” има 12.5 одсто, “Црно на бијело” 5.7 одсто, Социјалдемократе 4.2, Бошњачка странка четири одсто, СДП – Јака Црна Гора 3.1, Албанска коалиција Једногласно 1.1 одсто, Албанска листа 1.4 одсто, ХГИ 0.2 одсто, а ХРС 0,1 одсто.