Прочитај ми чланак

Миливојевић: Да се објави који је државни орган тражио доказе од САД о Вулину

0

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић затражио је данас од надлежних да кажу који је државни орган и када тражио доказе од министарства финансија САД о наводним кривичним делима директора Безбедносно информативне агенције (БИА) Александра Вулина, као и да се достави документ којим се то тражи и шта су добили као одговор.

Миливојевић је на конференцији за новинаре странака које организују протест „Србија против насиља“ навео да је америчко министарство финансија Вулину увело санкције због наводне трговине наркотика и оружјем и злоупотребе јавног положаја што је по његовим речима, први пут у историји света да су једном директору безбедносне службе уведене санкције због таквих сумњи.

„Овакве санкције нису уведене ни директору безбедносних служби Перуа, Боливије, Еквадора, Мексика и многих других земаља које су исходиште кокаинског бизниса“, рекао је Миливојевић испред Републичког јавног тужилаштва.

Казао је и да је таква одлука произвела „млаку“ реакцију државних институција и да се показало колико су грађани у праву када су као један од првих захтева формулисали захтев за оставком Вулина.

„На суђењу клану Вељка Беливука лично је Беливук казао да се састао са председником Србије Александром Вучићем и председником Извршног одбора СНС Дарком Глишићем и да му је тад речено да успостави контакт са Вулином. Беливук је рекао на том саслушању рекао да је то одбио да уради јер је Вулин по његом информацијама наркоман“, навео је Миливојевић.

По његовим речима, један од „доказа“ да су оптужбе из САД тачне је Вулинова изјава да му је новац за стан дала тетка из Канаде, као и фотографија на којој је у друштву Владимира Ковачевића који је означен као особа из „криминогене средине“.

Миливојевић је додао да треба истражити и Вулинову тврдњу уочи формирања владе да га врбује „моћна страна служба“ да почне да ради за њу“ као и чињеницу да је у аутомобилу Канцеларије за Косово и Метохију 2013. године, док је Вулин био на њеном челу, нађена дрога.

„Аутомобил у ком је нађена дрога возио је рођени брат тадашњег државног секретара Александра Јаблановића и никад нисмо сазнали ко је за то одговарао“, казао је посланик ДС.