Прочитај ми чланак

Миливојевић: Бошко је у праву што се бојкота тиче, зашто се СЗС не прикључи

0

Он је за агенцију Бета изјавио да бојкот мора да буде активан да би био примећен и да је Обрадовић, што се тога тиче, у праву.

„У овом тренутку је ова акција једина могућа идеја ако сте за бојкот. Ако не можете преко телевизије с националном фреквенцијом онда идете грађанима ‘на ноге’ да их охрабрите“, навео је Миливојевић и додао да би било добро да и остали чланови Савеза за Србију (СзС) крену путем тог вида борбе, не нужно „герилске“, како ју је назвао Обрадовић, већ неке друге мирније.

„Онај ко је одлучио да бојкотује треба да покаже активан бојкот и то такав који ће обичан грађанин који није политички острашћен да разуме“, навео је саговорник Бете.

По њему је и започињање штрајка глађу испред Скупштине Србије, такође, била добра идеја.

„Бошко је завршио прес конференцију, није имао идеју шта ће да ради после подне, али је видео да (Миладин) Шеварлић штрајкује глађу и придружио му се у штрајку“, казао је.

То је изнервирало владајућу странку, па су посланици Српске напредне странке, Александар Мартиновић и Сандра Божић и сами изашли да штрајкују, што говори колико је идеја била добра.

„Сад је питање зашто није дошао нико од посланика из Савеза за Србију? Они су мало изнад ситуације, чини ми се. Ако се тако води кампања бојкота онда је она осуђена на резултате који ће бити никакви“, казао је Миливојевић и закључио да је поента акције грађанске непослушности у томе да таргетира све грађане независно од њиховог политичког опредељења.